Δήμος Κω. Συνεχίζονται τα φαινόμενα μιζέριας και φτώχειας στην πολιτική

Μια ολόκληρη κοινωνία ζητά από τους τοπικούς ηγέτες της να την ανυψώσουν κοινωνικά, πολιτισμικά και πολιτικά. Μια ολόκληρη κοινωνία οφείλει να γνωρίζει τα βασικά προβλήματα του νησιού της από τα οποία θα εξαρτηθεί το αύριο, αλλά και το μέλλον των παιδιών της.

Και όμως καθημερινά αυτά που διαβάζουμε από τις ανακοινώσεις των παρατάξεων αλλά και μεμονωμένων τοπικών πολιτικών μας προσγειώνουν στο καφενείο της μιζέριας και στην φτώχια της πολιτικής.

Κρατά ο πρόεδρος του Ασφενδιού τα κιάλια και μόλις δει μια λακκούβα να και ένα δελτίο τύπου. Δεν κόψανε τα χόρτα, να και άλλο δελτίο! Τελείωσε ένα έργο, τους καταχεριάζει γιατί καθυστέρησαν!

Δύο χρόνια έφτυνε τον Κυρίτση και ξαφνικά τον προσκυνά και να το δελτίο τύπου. Εκεί που έφτυνε τώρα γλύφει και αυτό γίνεται δημοσίως και με καμάρι!! Δημοσίως και με δελτία τύπου τρως κάπου και μόλις φύγεις πάλι με δελτίο τύπου τους βρίζεις!!

Ρωτάς έναν νέο επιχειρηματία πως βλέπει την κατάσταση στην Κω και ενώ περιμένεις να σου  μιλήσει για τα προβλήματα της υγείας, του περιβάλλοντος και του πλούτου της Κω που θα τον εκμεταλλευτούν άλλοι σου λέει τα έργα που έκανε ή δεν έκανε ο Κυρίτσης και ο Νικηταράς!!.

Πάει στην Αθήνα μια ολόκληρη αντιπροσωπεία για να ζητήσει το δίκιο της και το δελτίο τύπου που δημοσιεύεται μιλά διθυραμβικά για την επιτυχία της ενότητας, αντί πει την πικρή αλήθεια για να συνεγείρει τον λαό.

Η Κως μια αυτοτελής και αυτάρκης κυψέλη δημιουργίας και ζωής χωρίς μέριμνα για καθαριότητα της κυψέλης, φάρμακα και νέκταρ των μελισσών είναι μια κυψέλη που νομοτελειακά θα πεθάνει όσο και αν υπάρχουν αποσπασματικές πρωτοβουλίες ανάσας ζωής από κάποιους αιθεροβάμονες παροικούντες.