Ελλάς – ΗΠΑ. Από δικιά τους γίναμε καταδικιά τους

Όλοι γνωρίζαμε που ανήκουμε. Μα φυσικά στην Δύση! Όλοι ξέρουμε την ιστορία. Παλιά ήταν οι Άγγλοι, θυμάστε αυτοί με τον Καραολή και Δημητρίου. Τώρα είναι οι Αμερικάνοι, θυμάστε με την Χούντα και την Κύπρο!!

 

Σίγουρα ανήκουμε στην Δύση. Το συμφώνησε ο Τσώρτσιλ με τον Στάλιν πάνω σε ένα τσιγαρόχαρτο. Άλλωστε δεν ήρθαν εδώ χιλιάδες Άγγλοι στρατιώτες στον εμφύλιο τζάμπα. Το συμφωνήσαμε με τους Αμερικάνους και πήραμε τα σχέδια Μάρσαλ! Πήγαμε και στην Κορέα επικαλούμενοι το “ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος”.

 

Υπογράψαμε και μπήκαμε στο ΝΑΤΟ και όταν ο αείμνηστος Καραμανλής μας έβγαλε την πατήσαμε! Το ίδιο και όταν πήγαμε να ζητήσουμε δανεικά από τον Πούτιν και τον Μάο. Μας κοίταζαν καλά, καλά!!

 

Σίγουρα ανήκουμε στην Δύση! Το γνωρίζουμε εδώ και δεκάδες χρόνια. Αλλά να μας βάλουν να το διατυμπανίζουμε με ντουντούκες και μεγάφωνα όπως έκανε ο Πρωθυπουργός μας προχθές παραπάει….

 

Το παιχνίδι το μάθαμε. Το ζήσαμε στο πετσί μας. Ματώσαμε. Ξέρουμε ότι μόλις αντιμιλήσουμε, έτσι ρε αδελφέ γιατί θέλουμε να αναπνεύσουμε λίγο παραπάνω, θα το πληρώσουμε….  Γι’ αυτό άστο καλύτερα, ανήκουμε στη Δύση και μάλιστα με μια μόνιμη ταμπέλα στην πλάτη!! Με ένα λουρί και ένα τσιπάκι……

 

Το ξέρουν αυτοί, τους το λέμε καθημερινά και εμείς και γι’ αυτό αντί να στείλουν στην Ελλάδα που είναι τάχα μου το κρισιμότερο κομβικό γεωπολιτικό και ενεργειακό σημείο στον κόσμο όπως καυχόμαστε, έναν πρέσβη  καριέρας, έστειλαν έναν ελληνοαμερικάνο εκατομμυριούχο ιδιοκτήτη εστιατορίων!!! Του το είχαν λένε υποσχεθεί γιατί ήταν χρηματοδότης του κόμματος και των γερουσιαστών!!!

 

Και εμείς λέμε ότι αυτό αποκλείεται. Στην χώρα που φυλάει την Ελευθερία και την Δημοκρατία όλου του κόσμου αυτά δεν γίνονται. Απλά γίναμε κολλητοί, είμαστε φοβερά υποχρεωμένοι και έτσι τα λένε απ’ ευθείας οι κυβερνήτες, ή έστω οι σταθμάρχες με την κυβέρνηση της ανεξάρτητης χώρας μας, την κοιτίδα της Δημοκρατίας όπως μας είπαν στο Κογκρέσο όπου μίλησε καταχειροκροτούμενος ο “βαθυστόχαστος πολιτικά” πρωθυπουργός μας και εμείς καμαρώναμε σαν το γύφτικο σκεπάρνι!