Προς κ.Κρητικό. Στην πολιτική η πρόσθεση είναι χειρότερη από την αφαίρεση

Σε ένα πρόσφατο δελτίο τύπου του επαρχιακού συμβούλου και συμπατριώτη μας Γιάννη Κρητικού διαβάσαμε την αντίδραση του σε αντίστοιχο δελτίο τύπου του κ. Νίκου Κανταρζή για τις ελάχιστες χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας στην Κω σε σύγκριση με άλλες περιοχές.

 

Μας λέει ο κ. Κρητικός ότι ο κ. Κανταρζής δεν γνωρίζει από πρόσθεση αφού στην απαρίθμηση των έργων της Κω ξέχασε προσθέσει κάπου 9 εκατομμύρια έργα του υπουργείου Πολιτισμού!!

 

Ο αγαπητός και φίλος Γιάννης Κρητικός ως κύρια αποστολή του και αγάπη έχει την εκπαίδευση και δευτερευόντως την πολιτική και μάλιστα είναι επιτυχημένος Λυκειάρχης στο Λύκειο Ζηπαρίου.  Αυτό και μόνο θα έπρεπε να τον κάνει προσεκτικότερο αφού διδάσκει σε νέα παιδιά.

 

Το πρώτο λάθος που έκανε στο δελτίο του που σίγουρα διάβασαν και οι μαθητές του είναι να απαριθμήσει τα έργα των 9 εκατομμυρίων τα οποία ξαναγράφουμε για του λόγου το αληθές. 

  • Αποκατάσταση Κάστρου Νεραντζιάς (4.000.000 ευρώ) Αποκατάσταση σεισμόπληκτων μεσαιωνικών οχυρώσεων στον ΝΑ Προμαχώνα και τμήματα επί της οδού Ιπποκράτους (1.335.000 ευρώ
  • Αποκατάσταση παλαιοχριστιανικού βαπτιστηρίου του Αγίου Ιωάννη στη θέση Επτά Βήματα (1.000.000 ευρώ) Αποκατάσταση τεμένους Defterdar και της Κρήνης της Κάθαρσης (1.000.000 ευρώ
  • Ανακατασκευή Ιταλικής Στοάς και δημιουργία υπαίθριας γλυπτοθήκης στο Κάστρο Νεραντζιάς (534.000 ευρώ) Αποκατάσταση Πύλης του Φόρου (500.000 ευρώ)

 

Διαβάζουν λοιπόν τα έργα οι μαθητές του και την ίδια στιγμή βλέπουν τα αρχαία μας να είναι τίγκα στα χορτάρια, τα κάστρα μας όπως τα άφησε ο σεισμός, οι εκκλησίες και τα τεμένη μας ακόμα κλειστά.

 

Το δεύτερο λάθος είναι και το σοβαρότερο. Ο φίλος Γιάννης εκπροσωπεί στην Περιφέρεια τον κόσμο της Επαρχίας μας. Θα είναι παρών και στις επόμενες και στις μεθεπόμενες πολιτικές συγκρούσεις και θα ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών της Κω.  Ο φίλος Γιάννης ως εκπρόσωπος ενός παραμελημένου λαού δεν μπορεί να είναι βασιλικότερος του βασιλέως (περιφερειάρχη), αλλά να διεκδικεί, να αφαιρεί από τις μεγαλοστομίες των ηγετών για να κερδίσει η παράταξη του μακροπρόθεσμα , αντί να προσθέτει για να ωφελήσει την παράταξη του κοντοπρόθεσμα.

 

Στην πολιτική αυτός που διεκδικεί και αφαιρεί τα δήθεν επιτεύγματα είναι αυτός που εκπροσωπεί δικαίως τον λαό που τον εμπιστεύτηκε. Άλλωστε σε μια κοινωνία που τις αφαιρούν συνεχώς τα δικαιώματα δεν μπορεί εσύ να της προσθέτεις αέρα.