Κως: Κωλύσαμε στο ρελαντί γιατί δεν έχουμε βενζίνη, δεν έχουμε ενέργεια

Όσοι νομίζουν ότι η Κως θα λύσει τα εμφανή προβλήματα της και θα εισέλθει και πάλι στην πρωτοπορία της αναπτυξιακής αειφορίας πλανώνται. Αγνοούν τον κανόνα που λέει ότι “ο δυνατός πάει μπροστά”

 

Και εμείς εδώ και αρκετά χρόνια αφήσαμε την κοινωνία και τους τοπικούς φορείς μας με προεξάρχοντες τον Δήμο και το Επαρχείο, αδύναμους και άρα υποτελείς σε ισχυρότερες δυνάμεις, την μακρινή κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τα οικονομικά συμφέροντα.

 

Ένα Δήμο που παραπαίει, χωρίς στελέχη, χωρίς εργαζόμενους, αδύνατο και άρα υποτελή. Και ένα Επαρχείο που τροφοδοτεί τον Περιφερειάρχη με το 65% των ψήφων να είναι ο φτωχός συγγενής των εκατομμυρίων της Περιφέρειας.

 

Κωλύσαμε στο νέο νοσοκομείο χωρίς να έχουμε γιατρούς στο σημερινό και αγνοούμε το λιμάνι που δεν λέει να τελειώσει, τις εκκλησίες που περιμένουν ένα θαύμα, τα τεμένη μας να περιμένουν τον Αλλάχ, τα αρχαία μας να κλαίνε για το αρχαίο κάλλος, το κτηματολόγιο αργά τα ζα, την μελέτη των ιαματικών για να τα πάρουν οι “επενδυτές”, την Ανωτέρα στο λιμάνι να χάσκει, τα στρέμματα στον Ναυτικό όμιλο να γίνονται τένις στον ιδιώτη, την Μαρίνα, τον μόλο κρουαζιερόπλοιων, την Αλεξάντερ, τα δικαστήρια  και πάει λέγοντας.

 

Και όλα αυτά για ένα και μοναδικό πράγμα. Γιατί αφήσαμε να μας κλέψουν την δύναμη μας. Γιατί το Επαρχείο κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ο Δήμος μετατράπηκε σε αποκούμπι των εποχιακών και του ΟΑΕΔ υπαλλήλων.  Μετατράπηκαν οι αιρετοί σε υπαλλήλους διαχειριστές της καθημερινότητας και οι δημοτικοί υπάλληλοι να ζητούν μετατάξεις.  Γιατί η κοινωνία της δημιουργίας του 70 και του 80 γέρασε και οι νέοι δεν ξέρουν που πάνε. Δεν τους λέει κανένας. 

 

Παρακαλούμε μπας και μας δώσουν κανένα φράγκο, κάνουμε συγκεντρώσεις για να μας δώσουν κάποιον γιατρό και περιμένουμε. Πάμε στην Αθήνα ως φτωχοί συγγενείς, αφού πρώτα πήγε ο φίλος Μηνάς και τους είπε τις λύσεις για τα γιατρουδάκια του νοσοκομείου μας!!!  Αυτή είναι η κατάντια μας…. 

 

Περιμένουμε να μας σώσουν άλλοι. Και εμείς, η ομάδα μας που γράφει αυτή την ιστοσελίδα αναρωτιέται. Καλά, κανένας από όλους αυτούς δεν γνωρίζει ότι μόνο με τις δικές μας δυνάμεις θα υπερισχύσουμε ώστε και να καταλάβει πως ήμασταν πρώτοι και γιατί είμαστε τελευταίοι: Κανένας δεν μελέτησε την αυτοδιοίκηση της Κω του 1980::