Ο επιθετικός οικονομικός πόλεμος θα καταλήξει σε πυρηνικό ολοκαύτωμα

Είναι αποδεκτό ότι τα πάντα ξεκινούν από το χρήμα. Για το χρήμα ο άνθρωπος γίνεται θηρίο. Αλλά σίγουρα μετατρέπεται σε τέρας όταν είναι άπληστος.

 

Η παγκοσμιοποιημένη  αγορά έθετε τους κανόνες και ρύθμιζε το παιχνίδι με αποτέλεσμα να υπάρχουν τα θηρία, αλλά αυτά να μην μετατρέπονται σε τέρατα.  Να υπάρχει δηλαδή μια παγκόσμια ισορροπία.

Αυτή η ισορροπία αλλάζει όσο θα υποχωρεί η δύναμη των πολιτικών (ανίσχυρες δημοκρατίες)  και θα κυριαρχεί ή θα τους χειραγωγεί το αδηφάγο συμφέρον του πλούτου.

 

Αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την Ουκρανία. 

 

Η Αμερική και η Δύση με ισχυρές δημοκρατίες, αλλά και με βιομηχανική και τεχνολογική ισχύ έθεταν τους κανόνες της παγκοσμιοποίησης και  εύκολα διείσδυαν στις μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες.  Τα τελευταία όμως χρόνια αποκτούσαν βιομηχανική και τεχνολογική ισχύ και οι αναδυόμενες μεγάλες χώρες (Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία) με αποτέλεσμα να απαιτούν δικαίως μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.

 

Αυτό οδήγησε τα θηρία του πλούτου της Αμερικής και της Δύσης να υπερισχύσουν των κυβερνήσεων τους και να επιλέξουν την επιθετική οικονομική πολιτική που σημαίνει την με κάθε τρόπο (ακόμα και με τοπικές συρράξεις)  επιρροή τους σε όσο γίνεται περισσότερα κράτη. Τα θηρία έγιναν τέρατα.

 

Αυτό έγινε στην Λιβύη, αυτό στο Ιράκ, αυτό στην Συρία, αυτό στο Αφγανιστάν, με επεμβάσεις, εμφυλίους ή οικονομικούς στραγγαλισμούς (Κούβα, Ιράν)

 

Το περίεργο είναι ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον ο κουμουνιστικός μπαμπούλας. έχει ολιγάρχες, τα ίδια θηρία  όπως και οι άλλοι. Είναι όμως και μια αναδυόμενη οικονομική δύναμη που είδε από το 2014 ότι στην Ουκρανία δεν επεκτείνεται μόνον η οικονομική δύναμη της Αμερικής σύμφωνα με τους παγκόσμιους κανόνες, αλλά και η στρατιωτική.  

 

Αυτό ήταν το λάθος της Αμερικής. Αγνόησε τους κανόνες της παγκοσμιοποίησης που έθεσε η ίδια, αγνόησε την βιομηχανική και τεχνολογική υπεροχή της έναντι της Ρωσίας, αγνόησε τις αδυναμίες της βρεφικής Ρωσικής δημοκρατίας και επιχείρησε να διεισδύσει στην Ουκρανία, στην αυλή της Ρωσίας και κατά την άποψη της να την απειλήσει με την ισχύ των όπλων.

 

Και καλά οι επεμβάσεις στην Συρία ή το Ιράκ ήταν τοπικές, ήταν παιχνιδάκι, αλλά στη Ρωσία υπάρχουν και πυρηνικά που δεν μπορεί να τα αγνοείς. Γιατί και στην Ρωσία των ολιγαρχών τα θηρία μπορεί να γίνουν τέρατα που θα φάνε όχι μόνο τον λαό της Ουκρανίας αλλά και όλο τον κόσμο όταν θα κινδυνέψουν.

 

Δισεκατομμύρια λοιπόν στην Ουκρανία, εξοπλισμοί μέχρι τα μπούνια για τους αχόρταγους βιομήχανους των εξοπλισμών, μέτρα εναντίον της Ρωσίας.  Μέχρι πότε; Μέχρι να επανέλθει η ισορροπία του τρόμου αλλά αυτή τη φορά αδικαιολόγητα αφού εξέλειπε ο κομουνιστικός κίνδυνος.  Ισορροπία του τρόμου για τα συμφέροντα των ολιγαρχών της Δύσης και της Ανατολής. Η μήπως τα τέρατα σκεφτούν τα χειρότερα: