Οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα βήμα για την ενότητα του προοδευτικού χώρου

Μετά το ΠΑΣΟΚ, έρχεται η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ. Μεθαύριο Κυριακή πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων του.

 

Η πρώτη καθολική αποδοχή είναι ότι τα κόμματα αποτελούν τα βάθρα της δημοκρατίας μας και ότι οι εσωτερικές τους διαδικασίες για την εκλογή οργάνων αλλά και των καθορισμό των ιδεολογικών τους στόχων είναι η θωράκιση της δημοκρατικής οντότητας και ύπαρξης.

 

Ιδιαίτερα σήμερα όπου η επίθεση εναντίων των λαϊκών στρωμάτων και των κατακτήσεων του λαού μας είναι εμφανής από την συντηρητική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη η ενδυνάμωση των κομμάτων του προοδευτικού χώρου είναι υποχρέωση όλων των δημοκρατών.

 

Η συμμετοχή του κόσμου σε αυτές τις κομματικές διαδικασίες είναι υποχρέωση που προκύπτει από την ανάγκη διαμόρφωσης των θέσεων και των στόχων του ΣΥΡΙΖΑ αύριο, αλλά και των άλλων προοδευτικών κομμάτων.

Η απαίτηση και η διεκδίκηση του σεβασμού της γνώμης και των αναγκών της κοινωνίας μας κατακτιέται με την ευρεία συμμετοχή μας.

 

Και το σπουδαιότερο η συμμετοχή μας θα ενισχύσει την πίεση για συνεργασίες των προοδευτικών δυνάμεων, θέση που ενισχύεται εξ αιτίας της απλής αναλογικής. Απλής αναλογικής που είναι η μόνη που μπορεί να οδηγήσει σε νίκες το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων για να αλλάξει η ανεξέλεγκτη πορεία της παράδοσης των δημόσιων αγαθών στα αδηφάγα κερδοσκοπικά κεφάλαια.