Η παγκοσμιοποίηση φρέναρε στην Ουκρανία. Νέος κόσμος δημιουργείται

Η παγκόσμιοι πόλεμοι ως μέσο κυριαρχίας έληξαν το 1945 με την ήττα και την κατάρρευση του άξονα.

Από τότε ξεκίνησε ένας χειρότερος παγκόσμιος πόλεμος, ο οικονομικός, με τους δύο ισχυρούς ηττημένους, την Γερμανία και την Ιαπωνία, να υποτάσσονται και να εντάσσονται στα σχέδια  της νικήτριας Αμερικής.

Θεωρούμε ότι η Ρωσία σήμερα αισθάνθηκε για τρίτη φορά στην Ιστορία της, μετά τον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ, να κινδυνεύει και μάλιστα από την Αμερική. 

Ο στόχος μιας ελεγχόμενης από τους οικονομικά ισχυρούς παγκοσμιοποιημένης, υποτιθέμενης ελεύθερης, αλλά σκληρά ελεγχόμενης από τους κατέχοντες το χρήμα οικονομίας, οδήγησε στην κατάρρευση του ανατολικού κουμουνιστικού μπλοκ που δεν αντιλήφθηκε και δεν κατόρθωσε να προσαρμοστεί.

Το ίδιο και η μετέπειτα Ρωσική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα την οικονομική και την κοινωνική της ασφυξία.

Αντίθετα η σοφή Κίνα προσαρμόστηκε μέσα από εσωτερικές συγκρούσεις και δημιούργησε το θαύμα του ενός κράτους και των δύο συστημάτων. Και σε αυτήν την περιοχή φυσικά υπήρξαν αθώα θύματα, οι λαοί της Κορέας, του Βιετνάμ και της Καμπότζης.

Αυτό που δεν κατάφερε ο παγκόσμιος πόλεμος το πέτυχε η παγκοσμιοποίηση σε όλα τα κράτη που υποτάσσονται στην ισχύ του χρήματος. Για παράδειγμα η Ελλάδα ελέγχεται  από λίγα αδηφάγα επενδυτικά ανώνυμα ΦΑΝς των 1,3 δις ευρώ. Πέντε φορές πάνω το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας!! Η ΔΕΗ πουλήθηκε πρόσφατα και προχθές ξεπουλήθηκε και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Η αντίδραση της Ρωσίας δεν ήταν το ΝΑΤΟ που επιχειρούσε ήδη στην Ουκρανία από το 2014. Άλλωστε μόλις πριν από ένα χρόνο διαπίστωναν οι ίδιοι οι ηγέτες του ότι υο ΝΑΤΟ έχει πεθάνει! Ούτε φυσικά ήταν οι καταπιεσμένοι Ρωσόφωνοι.

Ήδη είχε αρχίσει η διάβρωση της Ρωσικής Ομοσπονδία από την ισχύ της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης και η οικονομική άλωση της ήταν θέμα χρόνου από την στιγμή που δεν προσαρμόστηκε στην νέα τάξη πραγμάτων.

Με την σκληρή αντίδραση της Ρωσίας στην Ουκρανία και με θύμα τον λαό της η οικονομική θωράκιση της Ρωσίας  είναι πλέον δεδομένη. Ένα νέο σιδηρούν οικονομικό παραπέτασμα δημιουργείται και αυτό η μητέρα της παγκοσμιοποίησης Αμερική δεν το θέλει με τίποτε.

Γι’ αυτό και δεν επιτρέπει το σταμάτημα της αιματοχυσίας, γι’ αυτό και εξοπλίζει και χρησιμοποιεί έναν αθώο λαό, όπως γίνεται πάντα, γι’ αυτό και ενεργοποιεί ακόμα και με πιέσεις τους ελεγχόμενους συμμάχους της. Επιθυμεί την όσο μεγαλύτερη οικονομική αιμορραγία της Ρωσίας. Την πτώχευση της.

Κάποια στιγμή ο πόλεμος θα σταματήσει. Ο Ουκρανικός λαός θα θυσιαστεί. Άλλωστε δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος στην αδυσώπητη ανά τους αιώνες μάχη του χρήματος.

Ο κόσμος όμως θα είναι διαφορετικός. Όσο και αν θα έχει πληγωθεί η Ρωσία, θα παραμείνει μια τεράστια πυρηνική και μεγάλη οικονομική δύναμη, απέναντι μιας παγκοσμιοποιημένης, ληστρικής καπιταλιστικής αγοράς των 30 δισεκατομμυριούχων και του 1% του παγκόσμιου πληθυσμού εκατομμυριούχων.

Ο κόσμος σίγουρα θα είναι διαφορετικός. Και ίσως καλύτερος μετά από τον ανταγωνισμό δύο αντίπαλων υπερδυνάμεων που θα κάνει τους ηγέτες τους σοφότερους και κυρίως δικαιότερους. Ιδίως τους Ευρωπαίους που δεν εμπιστεύονται με τίποτε οι Αμερικάνοι. 

Εκτός και αν κάποιοι το παρατραβήξουν. Και κάποιοι άλλοι στην απελπισία τους χρησιμοποιήσουν τον έσχατο όλεθρο των πυρηνικών.