Τρίτη του Πάσχα. Το 82% των στοιχημάτων λένε “αποτυχία”

Αύριο Τρίτη, αμέσως μετά την Ανάσταση, λες και κάποιοι σκέφτηκαν την Ανάσταση του λαού, θα συναντηθούν οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, οι εκπρόσωποι του λαού στην αυτοδιοίκηση για να αποφασίσουν αυτά που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στην δημόσια υγεία.

Τα στοιχήματα που παίζονται για την επιτυχία ή μη αυτής της συνάντησης είναι πάρα πολλά και η προσμονή του αποτελέσματος τεράστια αφού αφορά την υγεία των πολιτών, αφορά όμως και την σοβαρότητα και την σύνεση των εκπροσώπων μας.

Το 82% των στοιχημάτων λέει ότι η συνάντηση θα αποτύχει. ότι θα τσακωθούν για μια ακόμη φορά και θα το διαλύσουν. Μέσα σε αυτούς είναι και πολλοί που λένε ότι θα ξαναρχίσουν να μετρούν τους δρόμους και τα δρομάκια που έκανε ο καθένας και το πολύ, πολύ να αποφασίσουν για διαμαρτυρίες και για επισκέψεις στην Αθήνα μαζί με τον κ. Παππά!

Το 18%, κάποιοι ονειροπόλοι που πάντα ελπίζουν στο θαύμα, πιστεύουν ότι μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα της υγείας, μπροστά στην απειλή της πλήρους εμπορευματοποίησης αυτού του πολύτιμου και ακριβού αγαθού να υπάρξει σύνεση και πραγματική ενότητα.

Σε αυτούς υπάρχουν και κάποιοι λίγοι που έχουν παρασυρθεί από το βιβλίο που παρουσίαζε ο αείμνηστος Δήμαρχος της Καλύμνου Μιχάλης Ζαίρης για την Δημογεροντία της Καλύμνου και την αυτονομία της με γιατρούς και δασκάλους που υπηρετούσαν στον Δήμο από έσοδα  των κατοίκων!!

Και όμως, η υγεία, η εκπαίδευση και η πρόνοια των ασθενέστερων είναι αποκλειστική ευθύνη της μικρής μας κοινωνίας. Και όσο δεν τα διεκδικούμε, όσο τα αφήνουμε στα χέρια των επιτήδειων, τόσο αυτά τα τρία αγαθά θα υποφέρουν στην Κω και θα χειροτερεύουν.

Το 18% περιμένει το θαύμα της Ανάστασης. Το θαύμα που για τους λίγους είναι γνωστό ότι τα θαύματα υπάρχουν και θα γίνονται από τους ανθρώπους που πιστεύουν στην αστείρευτη δύναμη των ίδιων των ανθρώπων.