Εντάξει ανήκουμε στη Δύση, αλλά τέτοια προπαγάνδα μας υποτιμά

Έχουν την εντύπωση κάποιοι ότι όλοι οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο, ότι δεν ξέρουν ιστορία, ότι δεν βλέπουν και δεν ακούν.

Δεν ξέρουν τι έκαναν οι Άγγλοι στην Κύπρο. ότι δεν έμαθαν ότι η εισβολή στο Ιράκ έγινε γιατί οι μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ψευδώς ότι ο Σαντάμ ετοιμάζει πυρηνικά όπλα.

Νομίζουν ότι δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί και ποιοί ξεκίνησαν την “Άνοιξη” στα αραβικά κράτη. Ποιοί ήταν αυτοί που ερήμωσαν την Συρία.

Όλοι αυτοί που δικαιολογούν τις επεμβάσεις τους στην Νότια Αμερική στην Αφρική και στην Ασία, στις στημένες δικτατορίες με εκατομμύρια θύματα και καταστροφές.

Και σήμερα κλαίνε και οδύρονται , στήνουν δικαστήρια, δείχνουν εικόνες φρίκης για ένα πόλεμο από τους δεκάδες που δημιούργησαν τα τελευταία 50 χρόνια.  Για τους πολέμους τους, όπως στην Γιουγκοσλαβία που το μόνο σίγουρο είναι ότι η αιτία είναι το χρήμα των άπληστων, ο διαμελισμός και η εύκολη εκμετάλλευση.

Μία προπαγάνδα που μας ευτελίζει, λες και είμαστε ανόητοι. Λες και δεν ξέρουμε τι μας είπε ο πρόγονος μας Πλάτων ότι: “Διά την των χρημάτων κτήσιν πάντες οι πόλεμοι γίγνονται”. 

Εμείς δεν έχουμε πεισθεί ότι οι εισβολείς στην Ουκρανία Ρώσοι και  ολιγάρχες είναι οι μόνοι άπληστοι. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι μόνοι αθώοι είναι οι λαοί όλου του κόσμου. 

Οι λαοί του κόσμου που με ηγέτες όπως ο Ζελένσκι θυσιάζουν τους λαούς τους, εξαντλώντας ακόμα και μέσα στην Βουλή των Ελλήνων τα πιστεύω τους για τα ναζιστικά τάγματα Αζόφ. 

Τέτοια ντροπή…. Στην Βουλή που ομόφωνα θα έπρεπε να πει. Ναι ανήκουμε στη Δύση. Αλλά στη Δύση της πραγματικής Ειρήνης και της πραγματικής Δημοκρατίας