Δήμος Κω και υγεία. ποιό διαπαραταξιακό. Το παιχνίδι τελείωσε

Διαβάσαμε ότι οι τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας ζητούν από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Κω την σύγκλιση του με σκοπό να ληφθεί απόφαση για την άμεση θωράκιση της δημόσιας υγείας του νησιού μας.

Έστω και αργά η σύγκλιση του μοναδικού νομιμοποιημένου με εκλογές οργάνου εκπροσώπησης του λαού της Κω είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν γνωρίζουμε ότι το νοσοκομείο μας το τερμάτισε και ότι το κόστος με το οποίο επιβαρύνεται ο πολίτης για την υγεία του είναι πλέον δυσβάστακτο.

Εμείς θα πούμε κάποια απλά πράγματα. Ένα ψήφισμα που πάλι θα ζητά γιατρούς και νοσηλευτές, ή νέο νοσοκομείο, ή στελέχωση των Κέντρων Υγείας θα είναι κοροϊδία αυτών που θα τα ψηφίσουν.

Διαβάσαμε και την απάντηση – επιστολή του Δημάρχου για την σύγκλιση του διαπαραταξιακού με αναφορές για τις προσπάθειες  του Δήμου μας. Για τους πανεπιστημιακούς της Λάρισας που θα μας γειάνουν. Σήμερα, την ώρα που το 90% των ασθενών συμπατριωτών μας πάει στην Αθήνα αιμορραγώντας οικονομικά. 

Το ΕΣΥ κτίστηκε με αγώνες. ήταν ένα όραμα που υλοποιήθηκε από την δημοκρατική παράταξη με αποκλειστικό σκοπό και στόχο την δωρεάν και υψηλού επιπέδου δημόσια υγεία σε όλους τους πολίτες. ήταν μια κατάκτηση του λαού μας και των υγειονομικών που τότε συμμετείχαν.

Αυτό το ΕΣΥ, αυτή η κυβέρνηση το απαξιώνει με αποκλειστικό σκοπό να δικαιολογήσει το ξεπούλημα του στα Φανς και στους άπληστους εκμεταλλευτές του δημόσιου αγαθού της υγείας των πολιτών.

Δεκάδες είναι οι πράξεις της κυβέρνησης που το αποδεικνύουν και τις οποίες οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκπροσωπούν τον λαό οφείλουν να γνωρίζουν.

Μόλις προχθές, νύχτα, σε άσχετο νομοσχέδιο ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία καταργείται η μονιμότητα των διορισμένων στο ΕΣΥ επιμελητών με ειδικότητα τα 5 πρώτα χρόνια του διορισμού τους!

Μόλις προχθές ανάγκασε τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε μια σκληρή ανακοίνωση τους να γράψουν  «Δεν θα φύγουν οι γιατροί από τα νοσοκομεία. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ κύριε Πλεύρη, κυρία Γκάγκα, κύριε Μητσοτάκη. Έρχεται θύελλα αγώνων που ΘΑ ΣΑΣ ΣΑΡΩΣΕΙ. Την νέα αυτή “μουλωχτή” αθλιότητα όχι μόνο δεν θα την εφαρμόσετε αλλά θα την πάρετε πίσω όπως – όπως και θα είναι μέρα μεσημέρι»   

Κάποτε ειπώθηκε ότι θα είναι ανεπιθύμητοι στην Κω οι Βουλευτές που δεν θα στηρίξουν το νέο νοσοκομείο. Ας μην επαναληφθεί, ο πολίτης δεν είναι κουτορνίθι. Ή τώρα θα κλείσει η Κως, ή όλοι μαζί τα τρώνε.