ΔΟΠΑΒΣ Δήμου Κω. Μία ανώφελη και αντιπαραγωγική σύγκρουση

Διαβάσαμε δύο ανακοινώσεις των συμπατριωτών μας Δημοτικών Συμβούλων Π. Χατζηχρηστοφή και Β.Πη για το θέμα της αύξησης κατά 300 χιλιάδες ευρώ των επιδοτήσεων προς τον ΔΟΠΑΒΣ. θέμα που δεν ψήφισε η αντιπολίτευση και οφείλουμε να πούμε ότι αυτές αδικούν και τους δύο.

Εάν όντως η αύξηση αφορά λειτουργικές ανάγκες που με την πάροδο του χρόνου είναι φυσικό να αυξάνονται και οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί, τότε έχει απόλυτο δίκαιο ο αγαπητός και δραστήριος κ. Χατζηχριστοφής.

Εάν η αύξηση αφορούσε δαπάνες για συντηρήσεις και κατασκευές  τότε δικαιολογημένα αντέδρασε η κ. Πη και η πρόταση δεν ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού ο ΔΟΠΑΒΣ δεν έχει τεχνικές υπηρεσίες..

Είμαστε βέβαιοι ότι κανένας από τους δημοτικούς συμβούλους δεν θα αντιδρούσε σε δαπάνες που αφορούν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την προσχολική αγωγή.

Γι αυτό και η ξεκάθαρη αιτιολόγηση της αύξησης των 300 χιλιάδων ευρώ θα απέδιδε το δίκαιο στον έναν ή στον άλλο, πράγμα που δεν φαίνεται σε καμιά από τις επιστολές που δημοσιεύθηκαν.

Άλλωστε όπως ορθά αναφέρει η κ. Πη δεν έγινε και μεγάλη ζημιά η μη ψήφιση του αφού αυτές οι δαπάνες πρέπει να γίνουν στην περίπτωση των κατασκευών και των συντηρήσεων από τον Δήμο μέσω των τεχνικών υπηρεσιών.

Πολύ δε περισσότερο σημαντικό είναι το γεγονός ότι με δήλωση της η κ. Ρούφα ενημέρωσε ότι ψήφισε την πρόταση αύξησης για να βοηθήσει τον κ. Χατζηχριστοφή στην άσκηση των καθηκόντων του

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι δελτία τύπου και οι ανακοινώσεις όταν είναι γενικόλογες και μη αιτιολογημένες σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτά του ΔΟΠΑΒΣ  δεν βοηθούν τις συνεργασίες και κυρίως την κρίση των πολιτών και την συμμετοχή τους.