Γ. Νικητιάδης: Ανεδαφικές προτάσεις για νάχουμε να λέμε

Διαβάσαμε την δημοσίευση του συμπατριώτη μας κ. Νικητιάδη τ. Υφυπουργού Τουρισμού και υπεύθυνου του τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με την οποία υποστηρίζει την σύμπραξη των ξενοδοχειακών κλάδων Ρόδου και Κω με τα Σωματεία των εστιατόρων μας.

Σκοπός όπως λέει είναι αυτό που και παλαιότερα έχει επιδιωχθεί. Να εξέρχονται των ξενοδοχείων τους οι τουρίστες  μία ημέρα ελεύθερα ώστε να ενισχύονται τα εστιατόρια των νησιών.

Ο κ. Νικητιάδης διετέλεσε υφυπουργός Τουρισμού και γνωρίζει πολύ καλά ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ξενοδοχείων ανήκει σε επενδυτές που αποσκοπούν στο οικονομικό όφελος και άρα κάθε πρακτική που μειώνει το κέρδος δεν μπορεί να μπει στο τραπέζι καλών προαιρέσεων.

Γνωρίζει επίσης ότι το άπληστο και αδηφάγο κεφάλαιο δεν σταματά σε οριζόντιες δράσεις, αλλά καθετοποιεί τις επενδύσεις του και σε παρεμφερείς επιχειρήσεις. Και άρα θα συμβεί αυτό που γνωρίζουμε καλά. Να υπάρχουν αποικιοκρατικές συμφωνίες των τουριστικών γραφείων με εστιατόρια.

Και φυσικά γνωρίζει ότι κάποια στιγμή πολύ σύντομα θα δούμε και την λειτουργία εστιατορίων και συναφών επιχειρήσεων ως αλυσίδες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων όπως τώρα βλέπουμε παρεμφερείς επιχειρήσεις του επισιτιστικού και υποστηρικτικού τομέα.

Εκτός και αν δεν γνωρίζει ότι η ελεύθερη αγορά στην Ελλάδα στην ουσία είναι ασύδοτη αγορά υπέρ των ισχυρών συμφερόντων.

Δυστυχώς από το νέο ΚΙΝΑΛ θα περιμέναμε προτάσεις που θα συνδέονται με δράσεις για  το σταμάτημα της επέλασης των ξένων επενδυτών στα νησιά, για το σταμάτημα της υπερεκμετάλλευσης του περιβάλλοντος του νησιού μας και της σύνθλιψης των τοπικών οικογενειακών επιχειρήσεων.