Κυρίτσης και οι συν αυτώ. Φαινόμενα ιδεολογικής και πολιτικής ένδειας

Διαβάσαμε το τελευταίο δελτίο τύπου του Κυρίτση και της παράταξης του και τις κρίσεις τους για το σοβαρό θέμα της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου μας του προηγούμενου χρόνου και ενισχύθηκαν οι απόψεις μας για τα εκφυλιστικά φαινόμενα της τοπικής πολιτικής ζωής του νησιού μας.

Στο δελτίο τύπου του Κυρίστη περί ανάλυσης του προϋπολογισμού του Δήμου είναι ανύπαρκτες οι ιδεολογικές κατευθύνσεις και κρίσεις επί των πεπραγμένων, δεν τεκμηριώνονται πουθενά  κρίσεις για την επίτευξη αναπτυξιακών στόχων και φυσικά δεν αναγράφεται ούτε σε μία γραμμή η διαφορετικότητα των πολιτικών στόχων που η δημοτική αρχή υλοποίησε ή δεν υλοποίησε.

Ξερά και στεγνά με κάποιους αριθμούς ο Κυρίτσης αποφαίνεται ότι το έργο του Δήμου το 2021 ήταν ανύπαρκτο, ότι ο προϋπολογισμός υλοποιήθηκε κατά 10% και άρα θα πρέπει να επανέλθει αυτός και η πέντε έξη συνεργάτες τους για να σώσουν το νησί.

Ο Κυρίτσης και μία ομάδα γνωστών, δυστυχώς πασοκικών συνεργατών του επαναλαμβάνονται εδώ και είκοσι χρόνια, παραμένοντας στο προσκήνιο της πολιτικής του νησιού και εξανεμίζοντας ότι πλούσιο υπήρχε στο νησί την περίοδο της ιδεολογικής  πολιτιστικής και αυτοδιοικητικής αναγέννησης των προηγούμενων δεκαετιών.

Ο Κυρίτσης επιβεβαιώνει δυστυχώς με αυτό το γυμνό πολιτικό και ιδεολογικό κείμενο τον ρηχό εαυτό του. Έναν εαυτό που δεν άλλαξε ενώ θα έπρεπε να το κάνει μετά από τρεις ήττες αναλύοντας τες, που στηρίζει την επιτυχία του στις πολιτικές εξοντώσεις των αντιπάλων του και στην αφαίρεση κάθε ιδεολογικού και πολιτικού προσανατολισμού της κοινωνίας με σκοπό, πάμπτωχος απ’ ότι φαίνεται με το κείμενο σε αυτά,  την δική του πολιτική επιβίωση.

Το δυστύχημα είναι ότι χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο οι κοινωνίες, μετατρέπονται σε κοινωνίες ζόμπι ευδαιμόνων και δεν επιβιώνουν. Αυτό ας το προσέξουν οι και οι άλλοι πέραν του Κυρίτση, εμείς θα το υπενθυμίζουμε.