Δήμος Κω. Η υπερβολή της “νέας “επένδυσης” ενός εστιατορίου

Εκδόθηκε ένα δελτίο τύπου του Δήμου μας στο οποίο με διθυράμβους αναγράφεται ότι προωθείται μια “νέα επένδυση” για την αξιοποίηση των “πλουτοπαραγωγικών πηγών” του νησιού μας και αυτή η νέα επένδυση, ω του θαύματος, είναι ένα εστιατόριο!!!

Είναι το δεύτερο δημοτικό επενδυτικό θαύμα μετά την “πρώτη επένδυση”, αυτή του Κυρίτση, που μετέτρεψε σε ξενοδοχείο και εστιατόριο το Ακταίον! Όταν αυτό το μοναδικό  σε ομορφιά κτίριο προορίζονταν για στέγη υψηλού επιπέδου των τουριστικών μας φορέων για τον τέταρτο τουριστικό προορισμό…..

Ακόμα ένα εστιατόριο, ακόμα ένα ξενοδοχείο όταν γνωρίζουμε ότι οι αναγκαίες επενδύσεις δεν είναι η ανέγερση και άλλων παρόμοιων, αλλά ο εκσυγχρονισμός και η ανακαίνιση των υπαρχόντων. Επένδυση είναι το “Λάμπρος”

Εστιατόριο στην Μαρίνα αφού η πρόβλεψη του σχεδιασμού της ήταν ως ελεγχόμενος κλειστός τουριστικός λιμένας στον οποίο δεν επιτρέπονταν η είσοδος σε πολίτες πλην αυτών που ήταν στα σκάφη, των συνεργατών και των φιλοξενουμένων τους.

Και που τελικά κατέληξε σε ανοικτό λιμάνι, όπου μπαίνουν μέσα οι πάντες πλην αυτών που διακινούνται με τα γιωτ, με σκληρό ανταγωνισμό ομοειδών εστιατορίων και μπαρ όταν ο σχεδιασμός και η πρόβλεψη ήταν ένα καφεμπαρ, ένα παραδοσιακό εστιατόριο και ένα εστιατόριο πολυτελείας με πισίνα μπροστά.

Φτιάχνουμε λοιπόν από τον Δήμο της Κω ακόμα ένα εστιατόριο στα εκατοντάδες που υπάρχουν στην πόλη και αυτό το ονομάζουμε καθ’ υπερβολή επένδυση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας, ένα εστιατόριο που θα ενοικιαστεί και αυτό από κάποιον ιδιώτη όπως το Ακταίον, ανταγωνιστικό όλων των άλλων που υπάρχουν στο νησί.

Και μάλιστα βάζουμε και ένα κερασάκι στην τούρτα λέγοντας ότι η επένδυση αυτή είναι η προϋπόθεση μετάβασης στην β’ φάση της Μαρίνας όταν είναι γνωστό ότι μετά την αποχώρηση του κ. Πασσανικολάκη έχουν βαλτώσει τα πάντα.

Όσο για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του νησιού μας ας μην μιλάμε, όταν σήμερα η όμορφη πόλη μας μετατρέπεται καθημερινά σε καζέρμα προς όφελος των οικοπεδούχων και των άπληστων μηχανικών του λεγόμενου ΤΕΕ.

Θα το επαναλάβουμε ο Δήμαρχος θα πρέπει να προσέξει τους αμαθείς συνεργάτες του και τις απερίσκεπτες υπερβολές τους