Δημόσια υγεία. Το σχέδιο της άλωσης εξελίσσεται ραγδαία

Η είδηση της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων στο ΕΣΥ με τους ιδιώτες γιατρούς και το ιδιωτικό τομέα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Είναι η κατάληξη ενός σχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη που το βλέπουμε να εξελίσσεται εδώ και καιρό.

Αμειβόμενες υπηρεσίες στο ΕΣΥ με τα απογευματινά χειρουργεία. ιδιώτες γιατροί στα κενά των νοσοκομείων. Ακόμα και μέσα στο ΕΣΥ θα κατηγοριοποιούνται οι πολίτες ανάλογα με την τσέπη τους. 

Η παράδοση του δημόσιου τομέα σε ιδιώτες έχει μια απλή συνταγή. Πριν αρχίσει το ξεπούλημα απαξιώνεις το ασημικό. Το αφήνεις να σκουριάσει, στην ανάγκη το ρίχνεις και στη λάσπη, ώστε εύκολα να πείσεις ότι δεν είναι αναγκαίο, δεν σου κάνει, είναι ζημιογόνο. Από την άλλη αρχίζεις την προπαγάνδα για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας . Πόσα καλά καθαρίζουν τα ασημικά οι ιδιώτες ώστε οι κοινοί θνητοί όταν τα βλέπουν να χαίρονται.

Γνωρίζαμε ότι το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία μας είχαν γεράσει. Γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε να υπάρξει εκσυγχρονισμός και ενίσχυση του. Γνωρίζαμε ότι η πρωτοβάθμια παροχή υγείας ήταν ανύπαρκτη. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να αυξηθούν τα κονδύλια για προσλήψεις και αυξήσεις μισθών.

Και το σπουδαιότερο, εμείς οι περισσότεροι, γνωρίζαμε ότι η υγεία είναι ένα δημόσιο αγαθό που προστατεύεται από το κράτος μας. Αυτό μας είπε ο αείμνηστος Γ. Γεννηματάς. Δεν είναι κομμάτι κρέας στα δόντια των πεινασμένων σκυλιών, στους άπληστους

Όμως στην πτώχευση δεν οδηγηθήκαμε τυχαία. Οι δανειστές δεν αστειεύονται και για να κινηθεί η οικονομία, για να επιστραφούν τα δανεικά χρειάζονται επενδύσεις, επενδύσεις για να καθαρίσουν τα σκουριασμένα χρυσαφικά μας.

Έτσι ξεκίνησε το ξεπούλημα της υγείας, μέχρι που φτάσαμε να ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη την κατάργηση της μόνιμης και αποκλειστικής σχέσης εργασίας. Αφού εγκαταλείψαμε τα νοσοκομεία μας. Αφού  απαξιώσαμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας. Αφού παραδώσαμε τα εργαστήρια και τις εξετάσεις στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Και φυσικά εμείς το αποδεχόμαστε. Άλλωστε αυτή η δημόσια υγεία που έχουμε σήμερα είναι σκέτη καταστροφή, ενώ αντίθετα το Μετροπόλιταν και το “Υγείας” προσφέρουν τα πάντα όπως μας παρουσιάζουν και προπαγανδίζουν κάθε ημέρα τα κανάλια.