650 ο μισθός. 700 η σύνταξη και η φρατζόλα των 350 γραμμαρίων 1 και 20

Ο κύριος Γιάννης έλεγε στο καφενείο ότι δεν βγαίνει. Ότι ακόμα και στο ψωμί κάνει οικονομία, τρώνε λιγότερο, γιατί μόνο για το ψωμί τον μήνα με τρεις φρατζόλες την ημέρα θέλει 100 ευρώ! Θα πούμε μας είπε το ψωμί, ψωμάκι…

Στην παρέα δεν το πιστέψαμε γιατί τα ψώνια τα κάνουν οι γυναίκες και έτσι αποφασίσαμε να μάθουμε εάν είναι αλήθεια και τι συμβαίνει με την ακρίβεια!

Πήγαμε σε τρεις φούρνους και πήραμε από μια φρατζόλα. Στον ένα η φρατζόλα ήταν  350-400 γραμμάρια και έκανε 1,20 ευρώ! Στα σουπερ μάρκετ 1,15 ευρώ. Άσε το φρατζολάκι 50 – 70 λεπτά! 

Ρωτήσαμε και δύο φίλους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων τροφίμων. Η ακρίβεια στα βασικά καταναλωτικά αγαθά τους τελευταίους μήνες πήραν πάνω περισσότερο από 20%.

Καθίσαμε και σκεφτήκαμε. Για να ελέγξει κάποιος την ακρίβεια στο φαγητό θα πρέπει να τα βάλει με τα καρτελ των παραγωγών τροφίμων. Άρα ας μην το συζητάμε.

Μπορεί όμως η κυβέρνηση να μειώσει τους φόρους των τροφίμων. Έλα όμως που η ίδια η κυβέρνηση έφτασε τα δάνεια της χώρας κοντά στα 400 δις και χωρίς φόρους δύσκολα να τα ξεπληρώσει και οι δανειστές δεν αστειεύονται.

Το άλλο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις. Ποιά όμως κυβέρνηση θα το κάνει; Αυτή που αφήνει τα καρτέλ ανεξέλεγκτα να αυξάνουν τις τιμές των αγαθών θα πει στα καρτέλ να αυξήσουν τους μισθούς των εργαζομένων τους;

Μπλόφα η υπόθεση με το ψωμί αγαπητοί φίλοι μου. Αυτό που μας μένει είναι να αγοράζουμε αλεύρι με το τσουβάλι και να φτιάχνουμε ψωμί στον ξυλόφουρνο της Κεφάλου.  Γιατί στο φούρνο του σπιτιού μην το σκεφτείτε. Καήκατε….