EastMed. Αυτό δεν είναι πολιτική. Είναι φτηνή προπαγάνδα για τους Ιθαγενείς

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τον αγωγό πετρελαίου που θα ξεκινούσε από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, θα περνούσε από την Κύπρο, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και θα έφτανε στην Ιταλία βγάζοντας έξω την Τουρκία είναι ένα απλό μάθημα προπαγάνδας με την εμπλοκή της εξωτερικής πολιτικής για κομματικά οφέλη.

Και τι δεν ειπώθηκε. Η Ελλάς μετατρέπεται σε διεθνή κόμβο ενέργειας και περιοχή σταθερότητας και ειρήνης. Και να οι φωτογραφίες. Να οι συναντήσεις υπουργών και πρωθυπουργών. Να τα σχέδια με οικόπεδα των πετρελαίων. Να οι ειδικοί διεθνολόγοι και τουρκοφάγοι!

Η υπερηφάνειας μας έτρεχε από τα μπατζάκια μας.

Και για να μην μας πάρουν τους θησαυρούς οι Τούρκοι και ανατινάξουν τον αγωγό, να και οι αγορές από τους Γάλλους. Να οι αγορές από τους Αμερικάνους. Να οι φρεγάτες. Να τα αεροπλάνα. Να οι βάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Και αφού έκλεισαν όλα τα ντιλ και τα δις, αφού για ένα χρόνο μας πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ξαφνικά μια ωραία βραδιά προχθές, έρχονται οι Αμερικάνοι και μας λένε ότι αυτός ο αγωγός είναι Φαραωνικό έργο οικονομικά ασύμφορο και μάλιστα είναι εστία έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο!

Μούγγα η Κυβέρνηση για τρεις, τέσσερις ημέρες μέχρι να μας πει ότι το θέμα είναι τεχνικό, ότι αυτά τα αποφασίζει η αγορά και ότι υπάρχουν μαζί με αυτή και άλλες λύσεις! Δηλαδή να αγοράζουμε ρεύμα από την Αίγυπτο!!