Το Κτηματολόγιο. Το βουνό. Και ο Σίσυφος με πολλά ονόματα

Με βαρύγδουπους τίτλους μάθαμε ότι στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου κ. Νικηταρά και του Υπουργού Δικαιοσύνης συνέβαλε τα μέγιστα και παρέστη ο εθνικός μας βουλευτής κ. Παππάς!

Το κτηματολόγιο που έχει την υποχρέωση να υπογράψει την μεταγραφή των πράξεων μεταγραφής ανήκει στο κράτος, στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτό ανέκαθεν είναι το βουνό!

Από το 1990 που ο Δήμος ολοκλήρωσε τις πράξεις εφαρμογής και τις παρέδωσε στο κράτος για να τις μεταγράψει. Αυτό λοιπόν το βουνό από τότε μέχρι σήμερα προσπάθησαν να το ανέβουν δεκάδες επώνυμοι Σίσυφοι!

Ο πρώτος Σίσυφος ήταν ο Σκανδαλίδης που υπέγραψε την πρώτη προγραμματική σύμβαση ως υπουργός Αιγαίου με τον Δήμο το 1993 με την οποία παραχωρήθηκε η νέα πτέρυγα του Δήμου στο Κτηματολόγιο.

Ο δεύτερος Σίσυφος ήταν η προϊσταμένη του Κτηματολογίου που ανακάλυψε ότι τα τοπογραφικά διαγράμματα της επέκτασης δεν ταυτίζονταν με αυτά των Ιταλών και ζητούσε απεγνωσμένα να ρυθμιστεί με νόμο η εκκρεμότητα!

Ο τρίτος Σίσυφος ήταν και πάλι ο Καίσερλης που ως υφυπουργός Εσωτερικών με νομοθετική ρύθμιση το 2001 κατάργησε τα Ιταλικά κινηματογραφικά υπόβαθρα!

Οι δεκάδες Σίσυφοι ήταν όλοι οι πρόεδροι του δικηγορικού μας Συλλόγου, όλοι οι Δήμαρχοι των 30 χρόνων και κάποιοι σύμβουλοι μεταξύ των οποίων ο. Κοπάδης που ανέβηκαν το βουνό του Υπουργείου πάνω από 50 φορές και γκρεμοτσακίστηκαν!

Ο προ τελευταίος ήταν και πάλι ο Καίσερλης που με νόμο που πρότεινε το 2012 ανέθετε στον Δήμο την δυνατότητα στήριξης του κτηματολογίου στην μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής, νόμος που έδωσε την δυνατότητα να προετοιμάσει ο Δήμος το 2014 την τεράστια εργασία προετοιμασίας της μεταγραφής.

Ο τελευταίος Σίσυφος ήταν ο κ. Νικηταράς που πριν από δύο χρόνια παρέδωσε περιχαρής την εργασία του Δήμου περιμένοντας να κλείσει η υπόθεση, αλλά πόυ;.

Σήμερα εμφανίζονται ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Χατζηάμαλλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Αβρίθης και ο βουλευτής κ. Παππάς ως νέοι Σίσυφοι να ανεβαίνουν το βουνό του κράτους που στην κορυφή του βρίσκεται και εξουσιάζει η κυβέρνηση ενός κόμματος που είχε εδώ και 30 χρόνια μερίδιο στις κλωτσιές που έδινε στους Σίσυφους και τους έριχνε κάτω.

Ο κ. Παππάς μπορεί να επιχαίρει αφού βρίσκεται στην κορυφή, ανήκει στο ίδιο κόμμα των 30 ετών που γκρεμοτσακίζει τους εκπροσώπους των κοινωνιών.

Οι άλλοι τρεις που βρίσκονται ακόμα στους πρόποδες πρέπει να προσέχουν γιατί το φορτίο που ανάλαβαν να σηκώσουν στην κορυφή του βουνού είναι μεγάλο και ο αφέντης στην κορυφή είναι αναξιόπιστος και δεν αστειεύεται….