Κως. Είναι πλέον αργά, το σχέδιο “Μαϊάμι” εξελίσσεται

Το διαβάσαμε προχθές στις τοπικές ειδήσεις, δεν έχει διαψευστεί, και άρα είναι πραγματικότητα.  Ο ξενοδοχειακός όμιλος Κυπριώτη πουλήθηκε στο αμερικανικό  επενδυτικό fund HIG

Και όταν λέμε πουλήθηκε εννοούμε ότι το fund ανέλαβε τις δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου Κυπριώτη.

Το αμερικάνικο fund HIG  που εδρεύει στο Μαϊάμι διαθέτει επενδυτικά κεφάλαια άνω των 45 δις δολαρίων και επεκτείνεται ραγδαία  στοχεύοντας κυρίως σε μεσαίες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και λοιπών κλάδων επενδύοντας για  μακροπρόθεσμα κέρδη.

Είναι μία από τις δεκάδες επενδυτικές εταιρείες που ενέσκηψαν τελευταία στην Ελλάδα και αγοράζουν κοψοχρονιάς πτωχευμένες ή υπό πτώχευση, αλλά και δημόσιες ελληνικές εταιρείες.

Μία από αυτές τις εταιρείες είναι και το αμερικανικό fund CVC με πάνω από 120 δις δολάρια κεφαλαίων που αναπτύσσεται στο τομέα της υγείας, των τροφίμων, των ασφαλειών και των τουριστικών λιμένων αλλά και με ενδιαφέρον στη ΔΕΔΔΗΕ της ενέργειας.

Στην Ελλάδα του Άδωνη η εξαγορά από τα κερδοσκοπικά FUND των θαλασσοδανείων των τραπεζών που διέσωσε με το αίμα του ο λαός ονομάζονται επενδύσεις και εμείς στην Κω ακόμα δεν είδαμε την επέλαση που θα μας μετατρέψει σε δούλους μέσα στο σπίτι μας και αντί να κλείσουμε τις πόρτες, τους φτιάχνουμε δρόμους και φώτα για να τους υποδεχτούμε.