Το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας. Και τα ερωτήματα

Η ιστορία είναι γνωστή. Το πρόβλημα διαχρονικό. Και η κατάντια συνεχίζεται.

Ο τότε καλός άνθρωπος και Δήμαρχος του τριγώνου Αντιμάχειας Καρδάμαινας και Κεφάλου Θεοδόσης Βαρκάς, μπροστά στο τεράστιο έλλειμμα υπηρεσιών υγείας στους συνδημότες τους, ζήτησε από τον συμπατριώτη μας υπουργό Αιγαίου, φίλο Τέλη Παυλίδη, χρήματα για την αγορά ενός ακινήτου για να γίνει  Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας.

Ο Τέλης ανταποκρίθηκε, έστειλε τα χρήματα στον Δήμο, αγοράστηκε το ακίνητο και ο Δήμος Ηρακλειδών το παραχώρησε στο Υπουργείο Υγείας με την υποχρέωση να κατασκευάσει και να λειτουργήσει ένα Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας.

Ο τότε υπουργός υγείας κ. Αβραμόπουλος ανταποκρίθηκε και αυτός στο αίτημα του Δήμου και χρηματοδότησε γενναία το έργο με αποτέλεσμα να ανακατασκευαστεί ένα ωραιότατο οίκημα πλήρως εξοπλισμένο με ιατρικά σύγχρονα μηχανήματα.

Αυτό όλα έγιναν μέχρι το 2013. Και από τότε το κόσμημα και η ελπίδα των κατοίκων παρέμειναν απαξιωμένα και ντουβάρια αφού δεν προσλήφθηκε ούτε ένας υπάλληλος, ούτε ένας γιατρός.

Τα ερωτήματα και τα γιατί είναι πολλά.

Αλήθεια γιατί ο κ. Βαρκάς ασχολήθηκε με την υγεία αφού το μπόϊ του, ως Δήμαρχος, ήταν μικρό για τέτοια πράγματα και δεν ζητούσε χρήματα για κάποια ασφαλτικά.

Γιατί τόσα πεταμένα χρήματα και τόση κοροϊδία. Γιατί δεν στελεχώθηκε. Γιατί δεν λειτουργεί.

Και το σπουδαιότερο. Γιατί τόση αδράνεια και αδιαφορία μιας ολόκληρης κοινωνίας, από τότε μέχρι σήμερα, που πράγματι έχει σοβαρό πρόβλημα με την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Ο Θεοδόσης Βαρκάς προέταξε το πρόβλημα και την επίλυση του. Δεν ζήτησε από τον Τέλη χρήματα για ασφαλτικά αλλά για την υγεία. Οι επόμενοι από τότε μέχρι σήμερα τι έκαναν. Και η κοινωνία γιατί δεν απαιτεί και δεν διεκδικεί.

Και γιατί τότε με τον Καίσερλη και τον Κοπάδη και την συνεργατική του Κέντρου Υγείας το πράγμα δεν προχώρησε.

Τα γιατί παραμένουν μέχρι σήμερα και το πρόβλημα υγείας είναι τεράστιο.

Μήπως δεν υπάρχει πρόβλημα. Μήπως βολευτήκαμε. Μήπως χάσαμε την ζωντάνια μας. Μήπως βαδίζουμε λάθος. Μήπως επιλέξαμε άλλους δρόμους. Μήπως μας καταράστηκαν.