Νικόλαος Σπύρου. Με δύο λέξεις δείχνει τον δρόμο της ανάπτυξης

Ο συμπατριώτης μας και φίλος Νίκος Σπύρου, ένας νέος της σύγχρονης γενιάς του νησιού μας με δύο ιδιαίτερα περιεκτικές λέξεις μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε στην πορεία ανάπτυξης του τόπου μας.

“Σκέψεις και ιδέες” έβαλε ως επικεφαλίδα στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο και που στο κυρίως κείμενο που σχετίζεται με ένα μικρό χωριό της πατρίδας μας, την Παύλιανη, στα βουνά της Φθιώτιδας περιγράφεται η πρωτοβουλία των λιγοστών κατοίκων της για την προστασία και ανάδειξη της φυσικής της ομορφιάς, χωρίς να προτρέπει ή να μεμψιμοιρεί για την δική μας αδράνεια.

“Σκέψεις και ιδέες” από έναν νέο άνθρωπο που με σεμνότητα και με ένα ιδιαίτερο κείμενο στο οποίο δεν υπάρχει ούτε μία λέξη ή μία φράση αγωνίας για την δική μας αδράνεια, ούτε μία προτροπή για το τι πρέπει να κάνουμε μας κάνει να εμβαθύνουμε και να σκεφτούμε σοβαρά.

Στο κείμενο και στις φωτογραφίες που το ακολουθούν δείχνει τις πρωτοβουλίες ενός χωριού, την Παύλιανη, που το μόνο γνωστό που έχει είναι η περίφημη μάχη της Παύλιανης όπου οι δυνάμεις του ΕΑΜ στην μέση της κατοχής διεξήγαγαν μία νικηφόρα μάχη εναντίον τριών ταγμάτων των Ιταλών κατακτητών. Ενός χωριού που οι κάτοικοι της το μετέτρεψαν σε κέντρο επίσκεψης εκατοντάδων τουριστών αναδεικνύοντας της φυσικές ομορφιές της.

“Σκέψεις και ιδέες”. Λέγοντας μας ότι υπάρχει ακόμα καιρός να προστατέψουμε και να αναδείξουμε ότι απόμεινε από την πανίδα και την χλωρίδα του νησιού μας.

“Σκέψεις και ιδέες” ένας σεμνός τίτλος, ενός ευγενικού και σίγουρα ευαίσθητου νέου ανθρώπου που κανονικά θα έπρεπε να αλλάξει, επειδή προέρχεται από νέο, με την φράση “σταματήστε την καταστροφή το μέλλον ανήκει σε μένα”