Δήμος Κω. Το όραμα και η ωμή πραγματικότητα

Παρακολουθήσαμε στο ίντερνετ από περιέργεια την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον σημαντικό θέμα του προγραμματισμού των έργων του επόμενου χρόνου.

Στο άρθρο αυτό δεν θα κρίνουμε την στάση και τις θέσεις των παρατάξεων για την προοπτική ανάπτυξης του νησιού μας που σε αρκετά μεγάλο βαθμό κρίνεται και από ένα ετήσιο πρόγραμμα.

Θα εστιάσουμε την προσοχή μας σε ένα επί μέρους θέμα που προοιωνίζει το μέλλον και προδιαγράφει την ωμή πραγματικότητα.

Στην Κω βρίσκονται δύο κτήρια ιδιαίτερης προσοχής. Το υποκατάστημα της Εθνικής και το υποκατάστημα της Πειραιώς, πρώην Αγροτικής.

Το υποκατάστημα της Αγροτικής που οι Ιταλοί το έκτισαν σε ένα τεράστιο πολεοδομικό τετράγωνο με σκοπό την άθληση των νέων (ήταν κλειστό γυμναστήριο) δίπλα στο δημοτικό και το Λύκειο, το πνευματικό κέντρο και το νοσοκομείο, ξεπουλήθηκε το 2012 Από την κυβέρνηση της ΝΔ  – ΠΑΣΟΚ για ένα κομμάτι ψωμί στην Πειραιώς!

Το υποκατάστημα της Εθνικής στην καρδιά της πόλης μαζί με όλα τα ακίνητα της Τράπεζας στην Ελλάδα, πάλι το 2012 ξεπουλήθηκαν σε ένα ΦΑΝ και σήμερα η Εθνική ενοικιάζει αυτά τα ακίνητα με πάνω από 50 εκατομμύρια τον χρόνο. Το δικό μας με 8 χιλιάδες τον μήνα με την υποχρέωση να μείνουν μέσα μέχρι το 2039! Δηλαδή ούτε να φύγουν δεν μπορούν για να απελευθερωθεί το κέντρο της πόλης!!!

Και όλες αυτές οι αγοραπωλησίες έγιναν με δάνεια από τις ίδιες της Τράπεζες που ο λαός μας με τις θυσίες του τις χρηματοδότησε και τις έσωσε!!

Χθες στο Δημοτικό συμβούλιο ειπώθηκε ότι είναι ζήτημα χρόνο η παραχώρηση των εκτάσεων του Λινοπότι στον Δήμο! όπως είναι ζήτημα χρόνου και το νέο νοσοκομείο και η Ανωτέρα και ο Ναυτικός όμιλος!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μελετούν τον πρότερο βίο αυτής της κυβέρνησης, ούτε φυσικά βλέπουν ότι τα πάντα ξεπουλιούνται και επενδύουν στο μέλλον με φρούδες ελπίδες παραχώρησης ακινήτων που προορίζονται για τους επενδυτές ή σε ΦΑΝ εκμετάλλευσης ακινήτων του Δημοσίου με δανεικά πάλι από τις τράπεζες που εμείς σώσαμε…