Δημοσκοπήσεις. Η χειραγώγηση του πλήθους σε όλο το μεγαλείο της

Το παιχνίδι το είδαμε δεκάδες φορές. Άλλα μας λένε οι δημοσκόποι και άλλα βγάζουν οι κάλπες!

Και αναρωτιόμαστε αν θα υπάρξει μια ευνομούμενη πολιτεία που θα παρέμβει και θα ερευνήσει τι γίνεται με αυτές τις εταιρείες που ενώ η αποστολή τους είναι να στοιχειοθετούν με επιστημονικά κριτήρια και δεδομένα τις πραγματικές τάσεις της κοινής γνώμης, τελικά παραδίδουν λαθεμένες ενδείξεις.

Αυτό το ερώτημα το θέτουμε εμείς οι φτωχοί τω πνεύματι όταν βλέπουμε την GPO αυτήν την σοβαρή εταιρεία των δημοσκοπήσεων να μας λέει παραμονές των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ ότι ο κ. Λοβέρδος θα έρθει πρώτος με 31,7% και ο κ. Ανδρουλάκης τρίτος με 27.3%!!

Και για μεν τα κυβερνητικά κανάλια δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία ότι θα προέκριναν και θα υποστήριζαν τον κ. Λοβέρδο. Αλλά η πιστοποιημένη εταιρεία δημοσκοπήσεων που έχει ως αποστολή την χρήση έγκυρων εργαλείων ώστε να είναι αντικειμενική η εργασία της δεν μπορεί να μας πλασάρει νοθευμένα προϊόντα.

Και ας μην πούνε κάποιοι ότι με τις νοθευμένες προβλέψεις τους οι δημοσκόποι δεν επιχειρούν να χειραγωγήσουν και να κατευθύνουν το πλήθος.

Και ας μην φανταστούμε όλοι εμείς οι αγαθοί άνθρωποι ότι και εδώ δεν υπάρχει διαπλοκή και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν και εμείς η αγαθοί εάν υπάρχει μια ευνομούμενη πολιτεία για να παρέμβει, όταν η ίδια η πολιτεία το ανέχεται και συμμετέχει, όπως έγινε και με τις απ΄ ευθείας αναθέσεις έργων από το Μαξίμου σε εταιρεία του ιδιοκτήτη της “opinion poll  Έρευνες Δημοσκοπήσεις”.