Κανταρζή, Δουδούς. Μια περίπτωση που σπανίζει στα πολιτικά πράγματα.

Θεωρήσαμε ότι δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο το γεγονός της παραίτησης της κ. Κανταρζή από την θέση της Δημοτικής Συμβούλου και φυσικά της διαδικασίας που επιλέχθηκε εξ αιτίας της ισοψηφίας των δύο συμπατριωτών μας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Είναι γνωστό ότι στις εκλογές η κ. Κανταρζή και ο κ. Δουδούς ισοψήφησαν με 580 σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του κ. Νικηταρά και σύμφωνα με την νομοθεσία θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί κλήρωση στο Πρωτοδικείο για την επιλογή του ενός.

Αυτή την νόμιμη οδό δεν την επέλεξαν οι δύο αγαπητοί μας συμπολίτες και με την σύμφωνη γνώμη της παράταξης, του Δημάρχου και των δύο συμφωνήθηκε να μοιράσουν την θητεία τους σε ισόποσο χρόνο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κλήρωσης που υποχρεωτικά θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί.

Έτσι και ενώ το αποτέλεσμα της κλήρωσης όρισε την κ. Κανταρζή ως νόμιμη σύμβολο για όλη την τετραετία, προχθές η κ. Κανταρζή παραιτήθηκε για να δώσει την δυνατότητα και στον συνάδελφο κ. Δουδού να προσφέρει στα κοινά.

Η ηθική στην πολιτική σπανίζει. Ειδικά όταν πρόκειται για την διεκδίκηση θέσεων ευθύνης ή ακόμα και έμμισθων θέσεων. Και όμως υπάρχουν και παραδείγματα όπως αυτό της παράταξης του κ. Νικηταρά και των στελεχών της που μας δείχνει ότι η προσφορά δεν συνδέεται με την εκλογή αλλά με την αγάπη για την Κω και τον σεβασμό για όλους τους συναδέλφους του ψηφοδελτίου.