Εγκαίνια του ΧοτΣποτ. Ο Κυρίτσης και το θηρίο των χιλιάδων χρόνων

Με ένα δελτίο τύπου εμβέλειας ενός χωριού ο Κυρίτσης μας είπε ότι η Κως γύρισε την πλάτη της στα εγκαίνια του ΧοτΣποτ αφού σε αυτά πράγματι δεν παραβρέθηκε η τοπική ηγεσία.

Φυσικά στο ίδιο δελτίο τύπου καταγγέλλει τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων για την δημιουργία του ΧοτΣποτ και εκθειάζει την στάση του να αποτρέψει την δημιουργία και κατασκευή των εγκαταστάσεων! Ο μικρός Κυρίτσης απέναντι στο θηρίο χιλιάδων χρόνων!

Δυστυχώς ο Κυρίτσης και φυσικά πολλοί άλλοι στην Κω δεν κατανόησαν ποτέ, ούτε και μέχρι σήμερα, ότι το φαινόμενο των μεταναστευτικών ροών προωθείται και ελέγχεται πλήρως από τους ισχυρούς της οικονομίας.

Δεν εμβάθυναν στο φαινόμενο των ροών που εξαρτάται από την ανάγκη εργατικών χεριών στις χώρες υποδοχής και των αιτίων της προσφοράς εργατικών χεριών που είναι η πείνα ή ο πόλεμος στις χώρες των μεταναστών. Τα σκλαβοπάζαρα και η ξενιτειά.

Ένα εκατομμύριο μετανάστες πέρασε από την Κω και όλοι πήγαν στην Βόρεια Ευρώπη! Και όταν κάλυψαν τις ανάγκες τους οι Γερμανοί, αμέσως έκλεισαν οι πόρτες της Ευρώπης. Βολεύτηκαν όπως βολεύονται χρόνια τώρα και για το εμπόριο της σάρκας..

Εμείς εδώ πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε γιατί είμαστε ανθρωπιστές ή γιατί φυλάμε τα σύνορα  και αγνοούμε ότι οι συμφωνίες της αγοράς εργασίας γίνονται στα παρασκήνια και μάλιστα με όρους δουλεμπορίου της Αφρικής του 17ου αιώνα! Είναι χρήμα. Πολύ χρήμα!

Και τα ΧοτΣποτ, που κάποιοι στο χωριό Κως έλεγαν να γίνουν σε ακατοίκητα  νησιά, κάποιοι στην Ευρώπη είπαν να γίνουν σε νησιά κατοικημένα ώστε να ελέγχεται καλύτερα, ως δικλίδα ασφαλείας, η ροή στην Ηπειρωτική Ευρώπη. Να κλείνουν και να ανοίγουν όποτε αυτοί θέλουν. Και αυτό μέχρι η αγορά εργασίας να ζητήσει και άλλα φτηνά χέρια.

Εμείς στην Κω είδαμε ως λύση τα ερημονήσια, το Πρασονήσι και την Κίναρο και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι μας είδαν την Κω και την Λέρο. Ας μην βράζουμε λοιπόν στο ζουμί μας. 

Και οι αναλύσεις του Κυρίτση για τα μεταναστευτικά ρεύματα και τα κέντρα κράτησης είναι καλές για τους κατοίκους του χωριού μέχρι και αυτοί να πάρουν τα ψίχουλα και την σκόνη από το πέρασμα τους..