Εγκαίνια του ΚΥΤ. Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Άλλα σκέπτονται, άλλα λένε και άλλα κάνουν

Ένα πρωί, στις 22 Νοεμβρίου δημοσιεύθηκε μία εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη στη οποία ρητά αναφέρεται ότι δεν θα γίνεται δεκτό κανέναν αίτημα ασύλου στην ενδοχώρα και ότι οι πάντες και οι παλιοί, δηλαδή χιλιάδες, αλλά και οι νέοι πρόσφυγες θα προσέφευγαν με αιτήματα μόνο στα κέντρα υποδοχής των νησιών και του Έβρου!

 

Πρόκειται για σαφή απόπειρα να μεταφερθεί στα νέα ΚΥΤ, της Κω, Λέρου, Σάμου, Λέσβου και Έβρου,  ανυπολόγιστος αριθμός προσφύγων από όλη την Ελλάδα για να εξεταστεί εκεί το αίτημά τους για άσυλο

Τελικά το εγχείρημα ματαιώθηκε μπροστά στον φόβο της τεράστιας κατακραυγής που άρχισε στα νησιά..

Η επιθυμία είναι χούι που δύσκολα κόβεται…

Από την άλλη μαθαίνουμε ότι η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη, η σύζυγος του πρωθυπουργού, με παρέμβαση της στην κυβέρνηση επέτυχε την φιλοξενία στην Ελλάδα 700 γυναικών με τις οικογένειες τους που έφυγαν από το Αβχανιστάν!

Μάλιστα δεν τους φιλοξένησε απλά, αλλά τους ξενάγησε και στα κυβερνητικά κτήρια και στην Βουλή! Πρόκειται για 700 Γυναίκες, δικαστές, βουλευτές, δημοσιογράφους και δικηγόρους του τότε καθεστώτος που η επέλαση των Ταλιμπάν τους ανάγκασε να φύγουν!

700 γυναίκες που ήλθαν στην Ελλάδα αεροπορικώς και όχι σαν τους άλλους, τους παράνομους, που πέρασαν τα πάθη του Χριστού για να καταλήξουν στα στρατόπεδα χωρίς στον ήλιο μοίρα.

Τελικά και η ιδεολογία του πλούσιου και του φτωχού, του ισχυρού με τον αδύνατο, είναι χούι που και αυτό δεν κόβεται…

Ευτυχώς η δημοτικές παρατάξεις δεν τους τίμησαν…