Κυρίτσης Ρούφα Μυλωνάς. Οι αντιδράσεις για τις αλλαγές αποδεικνύουν ότι βράζουν στο ζουμί τους

Την 1 Σεπτεμβρίου του 2019 ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου η παράταξη του σημερινού Δημάρχου κ. Νικηταρά μετά τις εκλογές που έγιναν τον Μάιο του 2019.

Είναι τρίτη φορά μέσα σε 10 χρόνια που οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση και ο χρόνος της θητείας των δημοτικών αρχών άλλαξε τρεις φορές!

Η δημαρχία Καίσερλη κράτησε 3,5 χρόνια και μάλιστα με υποχρέωση δεκάδων συνενώσεων οργανισμών και επιχειρήσεων. Η δημαρχία Κυρίτση κράτησε 5 χρόνια και τώρα η δημαρχία Νικηταρά θα κρατήσει 4 χρόνια και 4 μήνες!

Κλοτσοσκούφι να ήταν οι Δήμοι, πάλι οι συμπεριφορές των κυβερνήσεων θα ήταν τουλάχιστον προσεκτικότερες για έναν πανάρχαιο θεσμό και για διοικητικές δομές που αφορούν τις τοπικές κοινωνίας.

Τι το πιο δίκαιο λοιπόν είναι μετά την τρίτη ξαφνική αλλαγή, να κατανεμηθεί η θητεία των μελών της παράταξης σε θέσεις ευθύνης ισόποσα. Τι πιο λογικό είναι ο Δήμαρχος να αναθέσει ευθύνες για ίσο χρονικό διάστημα στους συνεργάτες του ώστε να κριθούν ισάξια. 2 χρόνια και 2 μήνες.  Τι πιο λογικό στους νέους υπευθύνους να δοθεί η δυνατότητα προετοιμασίας και προγραμματισμού των δύο προσεχών ετών.

Αυτήν την απλή, νόμιμη, αλλά και δίκαιη ενέργεια της παράταξης του Δημάρχου, που άλλωστε αφορά μόνο την παράταξη του, την θεώρησαν οι δύο παρατάξεις της μειοψηφίας και η μία στα σπάργανα, ως εξευτελισμό των θεσμών. Ευτυχώς η κ. Μακρή μειοψήφησε ακριβώς για τον λόγο αυτής της υποτέλειας των Δήμων από την κεντρική εξουσία.

Οι κύριοι της αντιπολίτευσης βράζουν στο ζουμί τους. Η πολιτική τους σταματά στα σοκάκια της Καρδάμαινας και του Κούμπουρνου. Τον εξευτελισμό των θεσμών της αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση δεν τον βλέπουν. Το ότι οι Δήμοι ξαναγύρισαν στην παλιά εποχή του δημάρχου οδοκαθαριστή και ληξίαρχου το αγνοούν. Τους ενδιαφέρει η καρέκλα του Δημάρχου και ας είναι με ένα πόδι.