ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌ. Η αλήθεια για την δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης

Στο τελευταίο φύλλο της έγκριτης τοπικής εφημερίδας μας “Το Βήμα της Κω” διαβάσαμε την είδηση ότι κυοφορείται νέα δημοτική παράταξη με πρωτοβουλία επαγγελματιών από τον τουριστικό κλάδο!

Το ρεπορτάζ μας διαβεβαιώνει ότι “η πρόταση της νέας παράταξης προέρχεται από τους ανθρώπους του τουρισμού αφού, όπως διαφαίνεται, υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια του κλάδου, για την διαχείριση των τουριστικών θεμάτων, από την σημερινή δημοτική αρχή”

Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η κυρία Σβύνου σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι “υπάρχει μια γενική δυσαρέσκεια για τα αργά αντανακλαστικά του Δήμου στον τουριστικό τομέα, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμαρχος”  

Επειδή τα ονόματα που αναφέρονται στο ρεπορτάζ του καλού δημοσιογράφου είναι σε όλους γνωστά, δηλαδή της κυρίας Σβύνου Ντίνας και των κυρίων Πουλιού Νίκου και Μηνά Χατζημιχαήλ που κατά πάσαν πιθανότητα θα συμμετάσχουν στην νέα κίνηση αναθέσαμε σε ερευνητές να επαληθεύσουν την είδηση.

Τέσσερις είναι οι μεγάλοι τουριστικού μας κλάδοι. Των ξενοδόχων, των ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, των Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων και των τουριστικών καταστημάτων!

Από μια σύντομη έρευνα μάθαμε ότι και οι τέσσερις αυτοί κλάδοι, για να μην αναφέρουμε και τους υπόλοιπους του νησιού, εξαρτώνται κατά 70% από τον μεγάλο οργανισμό της TUI και συμπεραίνουμε ότι χωρίς την συναίνεση της TUI δύσκολα ο τουριστικός κλάδος θα επιχειρούσε μια τέτοια παρακινδυνευμένη κίνηση.

Την άποψη αυτή ενίσχυσε και η θέση του κ. Μηνά Χατζημιχαήλ που διαπιστώνει ότι “όλη αυτή η δυσαρέσκεια δημιούργησε διάφορες συζητήσεις για την δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης από ανθρώπους του τουρισμού”. Άποψη του κ. Χατζημιχαήλ  ο οποίος κατά πάσαν πιθανότητα συνεχίζει τις στενές σχέσεις του με την ΡΑΥΑΝΑΙΡ που ως γνωστόν στο παρελθόν εμπλέκονταν στις τοπικές πολιτικές υποθέσεις.

Οι έγκυροι αναλυτές και ερευνητές αναφέρουν ότι στην Κω ο τουρισμός δεν εξαρτάται από τις δραστηριότητες του Δήμου, αλλά από αυτούς που διακινούν τους τουρίστες και ελέγχουν τα μεγάλα ξενοδοχεία.

Ακόμα και ο πιο αδαής γνωρίζει ότι η τουριστική κίνηση εξαρτάται κατά 90% από εξωγενείς παράγοντες και από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και κατά 10% από την κυβέρνηση που χρηματοδοτεί τους Δήμους για την ευπρεπή παρουσία του νησιού στην φιλοξενία των τουριστών.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι για τους μεγάλους παίκτες του τουρισμού οι δραστηριότητες του Δήμου ελάχιστα τους επηρεάζουν και η ενδεχόμενη εμπλοκή τους στα δημοτικά πράγματα θα ήταν ανώφελη και ίσως παρακινδυνευμένη.

Και αποφαίνονται ότι η είδηση της δημιουργίας νέας δημοτικής παράταξης μάλλον κινείται από προσωπικές φιλοδοξίες που βρίσκονται μακράν των τουριστικών προβλημάτων και της επίλυσης τους που άλλωστε ένας Δήμος δεν μπορεί να επιλύσει εκτός και αν επιθυμούν να ασχοληθούν με την καθαριότητα και τα ασφαλτικά….