Κυβέρνηση και Δήμος Κω. Ο σεβασμός οφείλει να είναι αμοιβαίος αγαπητοί εκπρόσωποι μας

Πήραμε και δημοσιεύουμε την επιστολή φίλου που πήρε αφορμή από το κείμενο μας για την ενοικίαση του ακινήτου της Πολεμικής Αεροπορίας στον Δήμο της Κω.

“Κύριοι, Αυτά που συμβαίνουν στην Κω ξεπερνούν τα όρια του φυσιολογικού και φτάνουν στα όρια του εμπαιγμού!

Είναι λογικό και πρέπον μια δημοτική αρχή να συνεργάζεται με την εκάστοτε κυβέρνηση. Το βλέπουμε με τον Δήμαρχο που κατά καιρούς με ευγένεια επιχειρεί να πείσει τους κυβερνόντες για την επίλυση των καυτών προβλημάτων μας και καλά κάνει αφού αυτοί έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι.

Όμως το τελευταίο συμβάν που πληροφορήθηκα για την ενοικίαση του ακινήτου της Πολεμικής Αεροπορίας στον Δήμο, όταν αυτό το ακίνητο είναι αναξιοποίητο και όταν αυτό τα είχε παραχωρήσει δωρεάν το Βακούφ στο Υπουργείο Άμυνας, με εξόργισε.

Τους ζητάμε τον ναυτικό όμιλο και αυτοί μας δουλεύουν. Τους ζητάμε το ακίνητο της πρώην Ανωτέρας που παραμένει σαν φάντασμα μέσα στο λιμάνι και αυτοί γελάνε! Τους λέμε να κάνουν ένα νοσοκομείο στον χώρο του δημοσίου και αυτοί μας λένε να τους δώσουμε τα δικά μας ακίνητα! Περνάς από την Χαντάκα και τα αρχαία κοντεύουν να πέσουν πάνω στα κεφάλια μας! Είχαμε έναν ΧΥΤΑ και τον πήρε ο Περιφερειάρχης! Στο νοσοκομείο μας βάζουν να πληρώσει ο Δήμος τους γιατρούς και νοσοκομείο δεν έχουμε!

Σε λίγο θα μας πάρουν το λιμάνι και την Μαρίνα και εμείς ακόμα θα τους σεβόμαστε!

Ε! όχι κύριοι της Δημαρχίας! Ούτε ο Θεός δεν θέλει τέτοιες συμπεριφορές! Τον βούρδουλα πήρε ο Χριστός και έδιωξε τους άσεβους από το ναό του, το σπίτι του!. Εκτός και αν δεν είναι σπίτι σας η Κως και συγκάτοικος σας ο περήφανος λαός που απαιτεί σεβασμό, αλλά αυτοί τον εξευτελίζουν”.