Αλ. Παπαχελάς! 17 Νοέμβρη. Τότε οι νέοι του πολυτεχνείου. Τώρα οι διορισμένοι του Νοσοκομείου

Πήραμε και δημοσιεύουμε την επιστολή του αγαπητού μας π. Δημάρχου Κώστα Καίσερλη

Αγαπητοί φίλοι,

Η τεράστια μαρμάρινη πλάκα που τοποθέτησαν ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. παραμένει ακόμα άθικτη για να μας θυμίζει ότι στην Ελλάδα όχι μόνον ξεχνούμε αλλά επιθυμούμε και την διαγραφή της ντροπής από την μαύρη σελίδα της ιστορίας.

Όμως υπάρχουν ημέρες, όπως αυτή της 17ης Νοεμβρίου που οι νέοι μας θα γιορτάσουν μεθαύριο, που επανέρχεται η μνήμη για όλους εκείνους που πρόδωσαν τον λαό. Για όλους εκείνους που οδήγησαν την χώρα στην δικτατορία, στο Πολυτεχνείο και στην καταστροφή της Κύπρου.

Και αυτοί δεν είναι άλλοι από εκείνους που πρόδωσαν την εντολή του λαού και αποστάτησαν από την κυβέρνηση του λαοπρόβλητου πρωθυπουργού, Γέρου της Δημοκρατίας, Γεωργίου Παπανδρέου το 1965 μεταξύ των οποίων σε περίοπτη θέση βρίσκεται και ο δικός μας Σταμάτης Μανούσης, της πλάκας του νοσοκομείου

Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι, μελετητές της ιστορίας, που συχνά με τα δημοσιεύματα τους μας ξυπνούν από τον λήθαργο που επιθυμούν να μας κοιμίσουν οι συμφεροντολόγοι του ενταφιασμού της δικής τους ντροπής.

Ο Αλέξης Παπαχελάς στο τελευταίο βιβλίο του “ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 1967-1974” των εκδόσεων Μεταίχμιο 2021 αποκαλύπτει καθαρά ότι χρηματοδότης για την εξαγορά των αποστατών Βουλευτών της τρίτης βασιλικής προσπάθειας και του δοτού πρωθυπουργού Στεφανόπουλου, μέλος της κυβέρνησης του οποίου αποστάτησε και υπουργοποιήθηκε ο Σταμάτης Μανούσης, ήταν ο περιβόητος Τομ Πάπας!  Ο Ελληνοαμερικάνος πετρελαιάς επενδυτής που όταν τον ρωτούσαν άφηνε την εντύπωση ότι είχε σχέσεις με την CIA….

Δεν γνωρίζω αν οι κύριοι του νοσοκομείου συγκινούνται από τις εκδηλώσεις της νεολαίας μας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου που αυτές τις ημέρες θα γιορτάσουμε. Γούστο τους να μην συνδέουν το βασιλικό πραξικόπημα ως προάγγελο της δικτατορίας.

Όμως οι λέξεις αποστασία, προδοσία και εξαγορά Βουλευτών που είναι παγκοίνως γνωστές δεν μπορεί να κοσμούν τον δημόσιο χώρο του νοσοκομείου μας. Και εμείς όσο θα είμαστε όρθιοι, ότι και αν λένε, σε κάθε ευκαιρία, θα θυμίζουμε ότι η πράξη της ανάρτησης της πλάκας είναι κατάπτυστη και αμαυρώνει τους αγώνες του λαού μας για την εδραίωση της Δημοκρατίας μας.  

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία Κώστας Καϊσερλης