Β. Μακεδονία. Στα εθνικά θέματα οι χρονικές συγκυρίες είναι πολύτιμες

Βρέθηκαν δύο άνθρωποι, ο ένας στην Ελλάδα και ο άλλος στην Β. Μακεδονία. την κατάλληλη στιγμή και φυσικά κάτω από την πίεση των μεγάλων και έδωσαν τα χέρια κερδίζοντας και οι δύο χώρες τους πολλά και κάνοντας υποχωρήσεις σε κάποια.

Ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεβ.

Δεν έχουν περάσει λίγα χρόνια από την συμφωνία των Πρεσπών και μόλις προχθές η Β. Μακεδονία βρίσκεται μπροστά σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η νέα κατά πάσαν πιθανότητα εξουσία την συμφωνία και κυρίως να επιμένει στην ονομασία Μακεδονία!!!.

Αμφισβητούν την συμφωνία όπως ακριβώς συμβαίνει και στην χώρα μας με την αλλαγή της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Μητσοτάκη. Επί δύο σχεδόν χρόνια η αμφισβήτηση δεν εδραίωσε την παρουσία μας στην Β. Μακεδονία αν και το προέβλεπε η συμφωνία, αφήνοντας έτσι το πεδίο ελεύθερο στους Τούρκους.

Μια χρονική συγκυρία που την εκμεταλλεύτηκαν οι ηγέτες δύο χωρών για το καλό των λαών τους που έρχεται να κλονισθεί, γιατί οι επόμενοι δεν προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, με αποτέλεσμα σήμερα εναγωνίως να προειδοποιούμε για την τήρηση της συμφωνίας και κυρίως να πισωγυρίζουμε στα χρόνια της ψυχρότητας των δύο λαών και ίσως και της ψευδοεθνικιστικής αντιπαλότητας.

Για να μην διαψευστεί ο στιχουργός που έλεγε ότι εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε, γέλασε…  Η ιστορία για την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης