Χάλκη. Το πράσινο νησί για τους επιδοτούμενους επενδυτές

Μετά την Αστυπάλαια ήρθε και η  Χάλκη να προστεθεί στον ωραίο κόσμο της πράσινης ανάπτυξης την οποία μας επιβάλουν και μας καθορίζουν ως προς την εκμετάλλευση οι μεγάλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης χθες στην Χάλκη εγκαινίασε την έναρξης του προγράμματος GR-Eco Islands των 1,5 δις ευρώ που μας ήλθαν από το πρόγραμμα ανάπτυξης της Ε.Ε. και για το οποίο τα μισά θα προέρχονται από δάνειο της χώρας μας, δηλαδή από την φορολογία όλων μας.

Εκείνο που δεν μας είπε είναι ότι σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχουν και ιδιώτες συμπράττοντας με το δημόσιο (ΣΔΙΤ) που μέρος των επενδύσεων τους είναι επιδοτήσεις!

Από νωρίς οι μεγάλοι καθορίζουν που θα πάνε τα χρήματα που μας δίνουν. Ακόμα και τα δανεικά. Και παράλληλα καθορίζουν και ποιός θα εκμεταλλευτεί την πράσινη ανάπτυξη!

Αντί να ενισχύσουν και να επιδοτήσουν τους οικογενειάρχες ώστε να μπορούν να εγκαταστήσουν ατομικά ηλιακά ή αιολικά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, όπως έκανε η κυβέρνηση του αείμνηστου Καραμανλή με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Γεγονός που θα ενίσχυσε και τις τοπικές Ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής οικογενειακών συστημάτων ηλιακής ή αιολικής ενέργειας.

Ενισχύουν και επιδοτούν τους μεγάλους επενδυτές που δεν θα πουλούν μόνα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μηχανήματα, αλλά θα πουλούν και την ηλεκτρική ενέργεια!

Αυτός είναι ο θαυμαστός κόσμος του πράσινου χρήματος.