Ι.Ρούφα. Κλήθηκε να αποδείξει ότι στα κεραμίδια ήταν ελέφαντας

Προχθές στο τριμελές Πρωτοδικείο Κω εκδικάστηκε η μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει η κ.κ. Ρούφα, Βασιλειάδης και Πης ως σύμβουλοι της μειοψηφίας για την υπόθεση της ανάθεσης της μελέτης του χωροταξικού σχεδίου της πόλης από την δημοτική αρχή Κυρίτση το 2015.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αθώωνε τους κατηγορούμενους της τότε δημοτικής αρχής και ο Κυρίτσης χαρούμενος εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο πέραν ενός ελλιπούς ιστορικού της υπόθεσης προσέθετε και την άποψη του ότι “η τακτική Καϊσερλη-Νικηταρά οδήγησε πολλά χρόνια πίσω την λύση των πολεοδομικών θεμάτων με αποτέλεσμα η Κως να μείνει στάσιμη”

Για την ιστορία και την κρίση των φίλων μας παρουσιάζουμε την πραγματική εικόνα της υπόθεσης όπως μας την εξέθεσε ο κ. Βασιλειάδης και αναζητούμε αλλά δεν βρίσκουμε τις πολεοδομικές μελέτες που προώθησε εκείνος για την πόλη την τετραετία του 2007 -10 και για το νησί την πενταετία του 2014-2019, ώστε να κατηγορεί για απραξία τους Καίσερλη και Νικηταρά στα 3,5 χρόνια της θητείας τους για τα οποία θα επανέλθουμε.

Τα γεγονότα της υπόθεσης ανάθεσης της χωροταξικής μελέτης έχουν ως εξής:

1.Ο Κυρίτσης στις 28 Δεκεμβρίου του 2010, παραμονή πρωτοχρονιάς και τρεις ημέρες πριν παραδώσει τον Δήμο στον Καίσερλη υπέγραψε σύμβαση ύψους 237.537,90 ευρώ  με μελετητικό γραφείο και ανέθεσε την σύνταξη του χωροταξικού σχεδίου της πόλης Κω!

2.Ο Κυρίτσης γνώριζε ότι μετά τις εκλογές του 2010 δεν θα έπρεπε σύμφωνα με την νομοθεσία να δεσμεύει πιστώσεις πέραν των λειτουργικών δαπανών και το σπουδαιότερο γνώριζε ότι σύμφωνα με την νομοθεσία τα χωροταξικά σχέδια αφορούν τα όρια όλου του ενιαίου πλέον νησιού και όχι μόνο της πόλης!

3. Η Δημαρχία Καίσερλη του ενιαίου Δήμου πλέον αμέσως κατήργησε την σύμβαση και με αποφάσεις της προχώρησε στην συνεργασία με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την σύμπραξη της κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης 15 νέων επιστημόνων της Κω για την προώθηση του χωροταξικού όλου του νησιού! 

4. Οι προσφυγές του Κυρίστη κατά την απόφασης κατάργησης της σύμβασης υπορράφθηκαν και από την αποκεντρωμένη διοίκηση και από την επιτροπή του άρθρου 152.   Η δε προσφυγή του μελετητικού γραφείου για την ακύρωση της απόφασης Καίσερλη απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και μάλιστα χωρίς αποζημίωση του αναδόχου μελετητή!.

5. Ο Κυρίτσης αναλαμβάνοντας την Δημαρχία το 1014 με απόφαση του Συμβουλίου του κατήργησε της απόφαση Καίσερλη, επανέφερα σε ισχύ την σύμβαση των 237.537,90 ευρώ με τον μελετητή και εντός λίγου χρόνου εξεδόθη και χρηματικό ένταλμα για το οποίο διαφωνούσε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου στο ερώτημα που κατέθεσε η Πολεοδομική Υπηρεσία!! Φυσικά το ένταλμα δεν εκταμιεύθηκε ποτέ!

Με βάση αυτά τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα η κυρία Ρούφα και οι κ.κ. Πης και Βασιλειάδης κλήθηκαν στο σεβαστό Δικαστήριο να αποδείξουν ότι τα κεραμίδια του Δημοτικού καταστήματος υποχώρησαν γιατί πάνω ανέβηκε ελέφαντας!

Κλήθηκαν να το αποδείξουν χωρίς Δικηγόρους, χωρίς τον σημερινό ιδιοκτήτη Δήμο για την ζημιά που έπαθε, και το σπουδαιότερο χωρίς να φέρουν ενώπιον των Δικαστών τον ελέφαντα που κατεδάφισε τον Δήμο….

Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι η απιστία και ο δόλος απαιτεί για την έκδοση καταδικαστικής απόφασης ισχυρές αποδείξεις και όχι το αυτονόητο. Ότι δηλαδή το ζώο που κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια δεν είναι ελέφαντας, αλλά γάτα!!!