Περιφερειακό πρόγραμμα 2021-27: Στάχτη στα μάτια του κοσμάκη και των Δήμων

Με βαρύγδουπους τίτλους ανακοινώθηκε η κατάθεση της πρότασης της Περιφέρειας για το περιφερειακό πρόγραμμα δράσεων και έργων των ετών 2021 – 2027 σε δημόσια διαβούλευση!

Όποιος πήρε είδηση ενθουσιάστηκε και όποιος κατάλαβε θα κερδίσει το βραβείο!

Και όπως γίνεται πάντα σε αυτή την Περιφέρεια του κ. Χατζημάρκου στο τέλος τα χρήματα των 300 εκατομμυρίων περίπου θα τα διανέμει κατά περίπτωση ο ίδιος ο Περιφερειάρχης!

Ποτέ στο παρελθόν δεν συνέβαινε αυτό το πράγμα. Πάντοτε ο προγραμματισμός των έργων της Περιφέρειας για την προσεχή επταετία που προέρχονταν από την Ε.Ε. και τις δημόσιες επενδύσεις ξεκινούσε από τα κάτω!

Πρώτα οι Δήμοι ξεκινούσαν τις προτάσεις τους για συγκεκριμένες δράσεις και έργα, σύμφωνα με τον εθνικό προγραμματισμό, πρώτα γίνονταν οι συνελεύσεις σε τοπικό επίπεδο και μετά οι προτάσεις πήγαιναν στην Περιφέρεια όπου ανάλογα με την βαρύτητα των δημοτικών προτάσεων, του πληθυσμού τους και των αποστάσεων αποφασίζονταν η κατανομή σε κάθε Δήμο εκ των προτέρων!

Τώρα ο κ. Χατζημάρκος μας ενημερώνει ότι ο στόχος του είναι ” η ενίσχυση και η διαφοροποίηση του παραγωγικού συστήματος, με την υιοθέτηση μιας στρατηγικής διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος, η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορίας των πόρων και η ενίσχυση της χωρικής και κοινωνικής συνοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της”.

Αλήθεια μπορεί να μας πει με απλά λόγια πόσα χρήματα αναλογούν στην Κω τα 7 αυτά χρόνια και που θα πάνε! Εκτός και αν έχει ενημερωθεί μόνο ο Δήμαρχος και μας το κρύβουν..