Ελλάς Γαλλία Συμμαχία: Αλλά και η Τουρκία δεν τους πέφτει λίγη

Αναδημοσιεύουμε την είδηση για να προβληματιστούμε με τα παιχνίδια της παγκόσμιας σκακιέρας!

“Πριν από τρεις ημέρες, το τουρκικό Κοινοβούλιο επικύρωσε τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, καθιστώντας την Τουρκία το τελευταίο κράτος-μέλος της G20 που το πράττει, αφού το καθυστερούσε επί πολλά χρόνια. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το Politico, η επικύρωση αυτή ήρθε αφού η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε εγγύηση οικονομικής υποστήριξης, σε συνομιλίες που είχε με τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και δύο αναπτυξιακές τράπεζες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Politico –που επικαλείται δύο αξιωματούχους που γνωρίζουν καλά τη συγκεκριμένη υπόθεση– στις συνομιλίες συμμετείχαν εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών χωρών, η Διεθνής Χρηματοπιστωτική Εταιρείας της Παγκόσμιας Τράπεζας και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Οι δύο αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν εάν οι ίδιες κυβερνήσεις αποτελούν την πηγή της χρηματοδότησης ή εάν πρόκειται για τις τράπεζες. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχε επίσης στις συνομιλίες, αλλά δεν υπέγραψε τη συμφωνία”.

Επίσης οι τελευταίες ειδήσεις λένε ότι η Μέρκελ αυτές τις ημέρες και πριν φύγει από την Καγκελαρία επισκέφτηκε την Τουρκία για να αποχαιρετήσει τον Ερντογάν!!! Γαλλία εμείς; Γερμανία αυτοί!