Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Ένα, ένα βγαίνουν στην φόρα

Ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος είναι Βουλευτής Επικρατείας, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και διετέλεσε υπηρεσιακός Πρωθυπουργός το 2012, μέσα στην βαθειά οικονομική κρίση.

Ο κ. Πικραμμένος λοιπόν μας δήλωσε χθες σε μια συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ ότι τότε, το 2012, είχαν καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι Τράπεζες και για να μας δανείσουν δίναμε περιουσιακά στοιχεία ως ενέχυρα!

Και ύστερα σου λένε ότι έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ο κ. Πικραμμέμος στον ΣΚΑΪ τα ακόλουθα:

«Είχαμε φτάσει πραγματικά στα όρια της χρεοκοπίας. Εάν οι εκλογές δεν έβγαζαν καθαρό αποτέλεσμα, θα κλείναμε τις τράπεζες. Οι αναλήψεις ήταν δυσθεώρητες και χρήματα δεν υπήρχαν. Εσωτερικά το είχαμε συζητήσει, όχι με τους ξένους. Είχαμε καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες. Το οποίο υπάρχει ακόμη στην τράπεζα της Ελλάδος. Αν παρετείνετο η αβεβαιότητα για κάποιο μεγάλο διάστημα θα έκλειναν. Τότε ζητούσαμε συνέχεια τον έκτακτο δανεισμό, που τον παίρνουμε δίνοντας περιουσιακά στοιχεία ως ενέχυρα. Μας είχαν αρνηθεί να μας δώσουν παραπάνω… Είχαμε κάνει ένα σχέδιο πώς θα οργανώσουμε τα πράγματα… Αυτά είναι πολύ δυσάρεστα πράγματα και καλύτερα να τα ξεχάσουμε διότι η χώρα έχει κάνει άλματα προόδου από τότε»

Έκλεισε λοιπόν τις Τράπεζες ο ΣΥΡΙΖΑ και κανείς μέχρι σήμερα δεν μας είπε τι έγινε με όλους εκείνους τους μεγαλοσχήμονες και τους οικονομημένους που έβγαζαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Μα φυσικά είναι οι ίδιοι που βρίζουν και σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα και μας λένε ότι με αυτούς η χώρα κάνει άλματα προόδου!!!

Δυσάρεστα τα πράγματα το 2012 και να τα ξεχάσουμε μας είπε ο κ. Πικραμμένος, αλλά αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε είναι η καταστροφή που τάχα μου προξένησε ο Τσίπρας!!