Νησί της Κω. Ανοίγουμε τον κλειστό φάκελο της χωροταξικής και πολεοδομικής ανασυγκρότησης

Σε ένα από τα προηγούμενα άρθρα του ο Δημήτρης Μυλωνάς, ένας εκ των πρώτων μηχανικών της Κω και δημοτικός σύμβουλος για πολλά χρόνια έγραψε για την φέρουσα ικανότητα της Κω. Δηλαδή για το πόσο αντέχει η Κως σε τουρίστες και πληθυσμό! Πόσο αντέχουν οι παραλίες της, τα νερά της και ο ντόπιος πληθυσμός της!

Η μελέτη του Επαρχείου της Κω πριν από 20 χρόνια έλεγε ότι έχουμε φρακάρει! ότι ήδη βρισκόμαστε σε επικίνδυνο σημείο. ότι δηλαδή σε λίγο δεν θα έχουμε νερά να πιούμε και να ποτίσουμε και ότι θα πλακώσουν ξένοι για να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες!!!

Από τότε μέχρι σήμερα όλοι ζουν σε πελάγη ευτυχίας. Το μέλλον για όλους μας είναι το σήμερα. Κανένας δεν γνωρίζει ότι το μέλλον για την Κω των ντόπιων κατοίκων είναι αβέβαιο και ότι οι σημερινοί θα πρέπει να σκεφτούν και να αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουν!

Ο ντόπιος πληθυσμός που ήταν πριν πενήντα χρόνια έχει μείνει το ένα τέταρτο και πολύ σύντομα στην Κω θα κατοικούν οι βορειοευρωπαίοι αδελφοί μας και ετεροδημότες!!! Τα χωράφια θα είναι ξένων και οι επιχειρήσεις, ακόμα και οι καφετέριες θα είναι της TUI!!

Την χωροταξία, ένα εργαλείο που είναι στα χέρια του Δήμου για να κλείσει την στρόφιγγα της επέλασης, όπως λέει ο Δημήτρης Μυλωνάς και οι παλιοί μηχανικοί μας, την στείλαμε στο υπουργείο που ως γνωστό πουλά και τις παραλίες μας!

Ήδη με σχέδιο νόμου προετοιμάζεται το έδαφος για την εκμετάλλευση των παραλιών από μεγάλους επενδυτές!

Οι περιαστικοί οικισμοί της Κω μετατρέπονται σε καζέρμες στα χέρια των καιροσκόπων και ο Δήμος από την εποχή του Κυρίτση μπήκε στο ξεπούλημα της γης! Ψάχνουμε να βρούμε χωράφι να κτίσουμε τα σχολεία και τα γυμναστήρια!!!

Και όλοι μας μιλάμε για ελπίδες, για το μέλλον, για την νέα ευημερία! Βλέπουμε το τυρί της σημερινής καλοπέρασης και δεν βλέπουμε την φάκα που μας έστησαν με συνενοχή, απερισκεψία και καλοπέραση  δική μας, στην οποία φάκα θα μπουν και δεν θα ξαναβγούν τα παιδιά και τα εγγόνια μας!

Ποιό κτηματολόγιο, ποια χωροταξία, ποια σχέδια πόλης που διευθετούν την γη σύμφωνα με τα συμφέροντα των κατοίκων και την μελλοντική ανάπτυξη. Τα πάντα στο ξεπούλημα της κερδοσκοπίας!

Ο Δήμος μας πρέπει να ξυπνήσει πριν είναι πολύ αργά! Του μένουν δύο χρόνια!!!