Κρητικός Αντώνης: Όταν η γλώσσα προτρέχει της διανοίας την έχεις πατήσει στα δικαστήρια

Ήταν η εποχή της κυριαρχίας Κυρίτση. Δέκα άνθρωποι στους 40 χιλιάδες πολίτες της Κω με πρώτο και καλύτερο τον Κυρίτση εξευτέλιζαν τους αντιπάλους τους.

Το ψέμα, η ειρωνεία και η απαξίωση υπολήψεων αλλά και της προσφοράς ανθρώπων στα κοινά για δεκάδες χρόνια ήταν στην ημερήσια διάταξη της παράταξης των 10 ανθρώπων!

Κυβερνούσαν άνθρωποι ολόκληρο νησί χωρίς σεμνότητα αλλά και χωρίς μυαλό!

Τότε λοιπόν σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Αντώνης Κρητικός, δάσκαλος!  που διετέλεσε και πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου!, απευθυνόμενος προς την επικεφαλής της παράταξης ΟΡΑΜΑ κ. Ρούφα τους απεκάλεσε υπολείμματα της παράταξης που κατέστρεψε και λεηλάτησε τον Δήμο τα 4 χρόνια που τον διοίκησαν!

Η κ. Ρούφα, που σε αυτά δεν χαρίζει, και οι σύμβουλοι της, προχώρησαν σε αγωγή κατά του κ. Κρητικού για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση η οποία εκδικάστηκε προχθές στα δικαστήρια.

Και φυσικά ενώπιον των δικηγόρων τους και με τον κίνδυνο ενδεχόμενης καταδικαστικής απόφασης ο κ. Κρητικός παραδέχθηκε γραπτά το λάθος του και ότι όσα είπε δεν ισχύουν!

Για μια ακόμα φορά δικαιώνεται ο ηγεμόνας και φιλόσοφος του 6ου αιώνα προ Χριστού Ανάχαρσις που ερωτηθείς τι εστίν εν ανθρώποις αγαθόν τε και φαύλον έφη: “γλώσσα”.