Κως. Μια ζωντανή κοινωνία που επιθυμεί τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια κινδυνεύει να υποταχθεί

Ποτέ στην ιστορία των λαών δεν επιχειρήθηκαν η πρόοδος και οι μεγάλες αλλαγές χωρίς την συμμετοχή του ίδιου του λαού.

 

Και όμως! Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια επιχειρείται η υποτιθέμενη πρόοδος χωρίς την συμμετοχή του λαού. Τα πάντα κανονίζονται από έναν άνθρωπο, τον Πρωθυπουργό!

 

Αυτός διορίζει τους υπουργούς και τους Γραμματείς. Αυτός ανεβοκαταβάζει τους βουλευτές. Αυτός έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι. Αυτός μοιράζει τις φέτες, ελάχιστες, στις Περιφέρειες και στους Δήμους!

 

Για τον γιατρό, τον νοσηλευτή αλλά και τον θυρωρό στο τοπικό νοσοκομείο αποφασίζει ο υπουργός υγείας  που τον διορίζει ο πρωθυπουργός! Ακόμα για τις φιάλες του οξυγόνου τα χρήματα θα πρέπει να τα δώσει ο υπουργός οικονομικών που τον διορίζει ο πρωθυπουργός!

 

Για την δασκάλα στο Καστελόριζο αποφασίζει ο υπουργός παιδείας που τον διορίζει ο πρωθυπουργός! Και για τις συντηρήσεις στα σχολεία περιμένει ο δήμαρχος των υπουργό να του στείλει χρήματα!

 

Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα! Γιατί σε όλα τα άλλα κράτη ο φόρος εισοδήματος και ο φόρος ακίνητης περιουσία επιβάλλεται και εισπράττεται από τους Δήμους. Και οι Δήμοι είναι αυτόνομοι και αυτοτελείς να διαχειριστούν τα προβλήματα τους. Τα σχολεία τους και τα νοσοκομεία τους, τους γιατρούς και τους δασκάλους τους!

 

Η Κως μια ζωντανή κοινωνία με τεράστιους πλουτοπαραγωγικούς πόρους είναι όμηρος σε έναν πρωθυπουργό και από εκεί και κάτω στον κάθε υπουργό, βουλευτή, γραμματέα,. όλους ελεγχόμενους και διορισμένους,

 

Και ο δήμαρχος μας σκύβει καθημερινά το κεφάλι και φυλάει κατουρημένες ποδιές και μαζί με αυτό και όλοι εμείς.

 

Αυτή η κατάντια κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει. Και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς.