Καταγγελία Δημάρχου Κω. Όλα στο φως για το τεράστιο ηθικό, πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο.

Δημόσια στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κω την περασμένη Παρασκευή καταγγέλθηκε από τον Δήμαρχο κ. Νικηταρά η περίπτωση της ληστείας του χρηματοκιβωτίου από την οικία του Κυρίτση μέσα στο οποίο υπήρχαν 400 χιλιάδες ευρώ!

Και το ερώτημα που τέθηκε στην συνεδρίαση δεν ήταν μόνο η απόκρυψη ή εν πάση περιπτώσει η αποφυγή δημοσιότητας του σοβαρού γεγονότος αφού αφορούσε δημόσιο πρόσωπο και η ληστεία θα μπορούσε να αφορούσε και δημόσια έγγραφα, αλλά το ότι το τεράστιο ποσό αφορούσε όπως υπονοήθηκε  προϊόν μη δηλωθέν στην εφορία ως έσοδο, ούτε στο πόθεν έσχες του τέως Δημάρχου!

Είναι η πρώτη φορά που επίσημα γίνεται μια τόσο μεγάλη και θα λέγαμε σοβαρή καταγγελία, γιατί εάν όντος είναι αληθινή τότε τα πράγματα όχι τόσο για τον Κυρίτση, αλλά για όλους αυτούς που τον ακολουθούν είναι σοβαρότατα.

Σε γραπτή απάντηση του χθες ο Κυρίτσης αποκάλυψε ότι θα οδηγήσει τον κ. Νικηταρά στον Εισαγγελέα για συκοφαντία και δυσφήμιση και παράλληλα γενικώς και αορίστως αναφέρθηκε στα έσοδα δεκάδων χρόνων από την εργασία του ως μηχανικός. Καταγγέλλει δεν τον κ. Νικηταρά ότι επιστρατεύει την λάσπη και την κατασυκοφάντηση απέναντι στις πολιτικές τοποθετήσεις και αναφορές!

Τώρα αυτό το τελευταίο για τις πολιτικές αναφορές του τι το ήθελε ένας Θεός ξέρει! Η “οδός Θεμιστοκλέους” και το “διεφθαρμένος” είναι υψηλού επιπέδου πολιτική!!! ή μάλλον ο καθρέπτης της ψυχής….

Θα οδηγήσει λοιπόν τον κ. Νικηταρά στα δικαστήρια που ξέρει πολύ καλά την δουλειά. Ώστε μετά από 5 με 10 χρόνια και αφού ο χρόνος θα επουλώσει τις πληγές θα κλείσει η υπόθεση με κοινή συναίνεση.. Κάπως έτσι έγινε και στην περίπτωση που ο δήμαρχος κ. Φάκκος κατήγγειλε τον Κυρίτση ως συνεργαζόμενο με τον συνεταίρο του όντας αντιπρόεδρος του νοσοκομείου και ο συνεταίρος του εργολάβος του νοσοκομείου…..

Όσο για τα χρήματα που απόκτησε από την εργασία του, φυσικά και το γνωρίζουμε, αλλά το ζητούμενο είναι άλλο, και είναι ουσιώδες. Ο Κυρίτσης άμεσα θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τα πόθεν έσχες του των τελευταίων δέκα ετών, τις δηλώσεις του στην εφορία, τα ποσά που εκλάπησαν από το χρηματοκιβώτιο, από που προέρχονται και εάν έχουν δηλωθεί. Και εάν δεν το κάνει ο ίδιος θα πρέπει άμεσα ο Δήμαρχος κ. Νικηταράς να αποδείξει ότι η καταγγελία του είναι βάσιμη και αληθής.

Ο Κυρίτσης διετέλεσε δήμαρχος. Διαχειρίστηκε εκατομμύρια ευρώ και απ’ ευθείας αναθέσεις έργων και μελετών και οφείλει να έχει καθαρό το πρόσωπο και τις τσέπες του.

Η καταγγελία δεν μπορεί να αποσιωπηθεί! Η συγκεκριμένη καταγγελία δεν μπορεί να απαντιέται με γενικόλογα και υποθετικά! Η κατηγορία εάν ευσταθεί για πολλά και αδήλωτα χρήματα οδηγεί σε βάσιμες υποψίες ότι καταχράστηκε χρήματα και φυσικά την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Τα δικαστήρια δεν μας αρκούν. Ούτε η απάντηση με υποθετικά έσοδα της εργασίας του. Η αλήθεια πρέπει να έρθει στο φως τώρα, άμεσα! Έχει βαθειά υποχρέωση όχι μόνον στον λαό της Κω αλλά και στους φανατικούς ακολούθους του, ώστε να μην ταυτιστούν μαζί του.

Εμείς δεν θα σταματήσουμε να υπενθυμίζουμε την υποχρέωση των πολιτικών μας να έχουν καθαρό πρόσωπο και να το αποδεικνύουν, να σέβονται τον ιδρώτα του λαού που τους πληρώνει και τους εμπιστεύτηκε τις τύχες του.