Νίκος Κανταρζής: Μόνος σαν την καλαμιά στον κάμπο. Αυτός τα λέει, αυτός τα ακούει

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τον αγώνα του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νίκου Κανταρζή να περάσει τα δίκαια αιτήματα του για το νησί μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να ασκήσει κριτική για το τεράστιο έλλειμμα στον σεβασμό του δημοκρατικού προγραμματισμού  του Περιφερειάρχη.

Ο κ. Κανταρζής, ένας έμπειρος στην αυτοδιοίκηση πολιτικός αγνοεί ακόμα και σήμερα βασικούς κανόνες της επίτευξης των στόχων μιας τοπικής κοινωνίας. Και το λέμε παίρνοντας αφορμή από την άρνηση του Περιφερειάρχη να εισαγάγει ως θέμα το παγκωακό αίτημα της παραχώρησης στον Δήμο των ακινήτων του Ναυτικού Ομίλου.

Το πρώτο που δεν λαμβάνει υπόψη του ο κ. Κανταρζής είναι το πολιτικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Την άκρατη ιδιωτικοποίηση των πάντων από την σημερινή κυβέρνηση.

Το δεύτερο είναι η πολιτική οντότητα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχει που ποδηγετείτε από την πολιτική αυταρχική προσωπικότητα του Περιφερειάρχη με ανύπαρκτο δημοκρατικό προγραμματισμό.

Το τρίτο είναι η πολιτική αδυναμία της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης να καταστεί διεκδικητική και να διεκδικήσει τον δημοκρατικό προγραμματισμό.

Και το σοβαρότερο. Έχει εξασθενήσει το αυτοδιοικητικό κίνημα στην τοπική μας κοινωνία. Χωρίς αυτό θα υπάρχουν πάντα Περιφερειάρχες που θα την εξευτελίζουν και βουλευτές που θα τους ικετεύει.

Άρα για να σεβαστούν τον κάθε Νίκο Κανταρζή που προσπαθεί για το νησί του, όπου εκλέγεται, οι προτεραιότητες του αγώνα είναι η εξάλειψη των αιτίων και κυρίως η ανάπτυξη κωακού αυτοδιοικητικού κινήματος ώστε να σεβαστούν την Κω και τους εκπροσώπους της,  οι κάθε περιφερειάρχες, βουλευτές και υπουργοί.