Νομοτελειακά, έρχεται επί τέλους στην πόλη το Εσπερινό -Γυμνάσιο Λύκειο

Στην προχθεσινή συνεδρίαση των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου μας αποφασίστηκε η μεταφορά της σχολικής μονάδας του εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου από την Ζιά στην πόλη της Κω στο 2ο ΓΕΛ.

Έπρεπε να περάσουν 10 ολόκληρα χρόνια για να καταλάβουμε ότι ένας χωροταξικός σχεδιασμός για νευραλγικές δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούν σοβαρές ανάγκες είναι απόλυτα αναγκαίος.

Έπρεπε να δούμε το σχολείο στο οποίο φοίτησαν εκατοντάδες συνδημότες μας  εργαζόμενοι να φθίνει χρόνο με τον χρόνο και τελικά να φθάνει στο λουκέτο για να καταλάβουμε ότι η απόσταση ιδιαίτερα για οικονομικά ασθενείς συμπατριώτες μας είναι εχθρός.

Έπρεπε να εξαντλήσει για πάρα πολλά χρόνια την φωνή της η Διευθύντρια του σχολείου κ. Καβουκλή ζητώντας την μεταφορά του στην πόλη υποστηρίζοντας με στοιχεία ότι δεκάδες και ίσως εκατοντάδες ήταν οι εργαζόμενοι μαθητές που αδυνατούσαν να πηγαινοέρχονται από την Ζιά λόγω οικονομικών δυσκολιών. Να πηγαίνουν κάποιοι άλλοι με το ποδήλατο από την πόλη στην Ζιά!!

Και επί τέλους με μια θαρραλέα απόφαση του Δήμου μας και ιδίως του προέδρου των σχολικών Επιτροπών του κ. Μάνου Μήτρου μια προδιαγεγραμμένη υπόθεση θανάτου, αποκτά ζωή προς χάριν των λαϊκών στρωμάτων που για τους γνωστούς λόγους στην παιδική τους ηλικία στερήθηκαν το δημόσιο αγαθό την εκπαίδευσης!

Τελικά η χωροταξία για την τοποθέτηση των υπηρεσιών είναι επιστήμη. Και αυτός που το αγνοεί σίγουρα εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα. Αυτό που τελικά συμβαίνει και στην υγεία με την πρόθεση κατάργησης νοσοκομείων από διπλανές μεγάλες πόλεις ή από την απομάκρυνση τους από τους κεντρικούς μεγάλους πληθυσμιακά πυρήνες των οικισμών.