Στην πολιτική η συκοφαντία σκοτώνει και η καθυστερημένη αποκάλυψη της αλήθειας δεν ανασταίνει

Τρεις Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ. Ρήγας, Κάσσης και Τριαντάφυλλος επιτέθηκαν συκοφαντικά με ψευδείς ισχυρισμούς το 2014 εναντίον της κ. Κωνσταντοπούλου, της τότε προέδρου της Βουλής.

Και οι τρεις μεταξύ των άλλων ισχυρίστηκαν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου εισέπραξε παράνομα επίδομα ανηλίκου. Τότε αυτή η συκοφαντία κυκλοφόρησε ευρύτατα και έγινε στοιχείο στην κομματική αλλά και την πολιτική αντιπαράθεση.

Οι τρεις πρώην Βουλευτές παραπέμφθηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση της κ. Κωνσταντοπούλου και προχθές στο δικαστήριο με ενυπόγραφες δηλώσεις τους ανακάλεσαν πλήρως όλους τους ισχυρισμούς τους καθώς και άλλες διατυπώσεις που χρησιμοποίησαν την περίοδο εκείνη.

Από το 2014 μέχρι σήμερα όπου εκδικάστηκε η υπόθεση πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια κατά τα οποία η κ. Κωνσταντοπούλου ήταν κατηγορούμενη και η φήμη των ψευδών ισχυρισμών κυκλοφορούσε σπιλώνοντας την υπόληψη της.

Η ζημιά είχε γίνει. Η κ. Κωνσταντοπούλου ισχυρίζονταν τότε ότι δεν είναι ελέφαντας και όλοι γελούσαν. Αν ήταν κάποιος άλλος περισσότερο ευαίσθητος θα πάθαινε συγκοπή και φυσικά θα εγκατέλειπε την προσφορά του στα κοινά.

Είναι ένα μάθημα που όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε. Στην πολιτική οι ψευδείς ισχυρισμοί που καταλήγουν σε συκοφαντική δυσφήμιση είναι βαρύτατο έγκλημα. Δεν πρέπει να συγχωρείται και πρέπει να εκδικάζεται ταχύτατα.