Ο Σκανδαλίδης, ο Νικητιάδης, η νησιωτικότητα και ο μειωμένος ΦΠΑ στην Κω

Το θέμα στην Βουλή ήταν η πάγια ρύθμιση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα 5 νησιά. Στον τοπικό τύπο δημοσιεύθηκαν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Η ομιλία του Κώστα Σκανδαλίδη στη Βουλή και η άποψη του Γιώργου Νικητιάδη.

Ο κ. Σκανδαλίδης γνώστης του θέματος αλλά κυρίως με την γνωστή του πολιτική ηρεμία προσδιόρισε την ρύθμιση ως εξέλιξη μη θεαματική για τυμπανοκρουσίες  και φυσικά αναφέρθηκε κριτικά προς την Κυβέρνηση για την αναγκαιότητα επέκτασης του μέτρου σε όλα τα νησιά

Ο κ. Νικητιάδης αμετροεπής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ που κατάργησε το μέτρο που εφαρμόστηκε το 1987 από το ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησε, ως αντιστάθμισμα από την κατάργηση του αδασμολόγητου  και μετέπειτα εφαρμόστηκε στον Βόρειο Αιγαίο και αργότερα στις Κυκλάδες. Στις εποχές δηλαδή των παχιών αγελάδων και του Τζοβόλα δώστα όλα!

Αποσιωπά ο κ. Νικητιάδης ότι η θητεία της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και άρα των νομοθετημάτων του ήταν κάτω από την σπάθη και τον εκβιασμό των δανειστών. Και φυσικά πάντα θα ξεχνά τους υπεύθυνους αυτής της χρεοκοπίας που οδήγησαν κατακτήσεις του παρελθόντος να εκμηδενιστούν ή να περιοριστούν.

Και το σπουδαιότερο. Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ανύπαρκτη νησιωτική πολιτική όταν το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου θεσμοθετήθηκε και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν μέτρο που αντιμετωπίζει άμεσα την βασική αιτία των ανισοτήτων στα νησιά που είναι ο θαλάσσιος αποκλεισμός, τα μικρά μεγέθη και το κόστος μεταφοράς προσώπων και αγαθών.