Ζούμε σε πανδαισία. Να γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα

Μέσα στον χαμό του κορονοϊού, με κλειστά πάνω από χίλια εστιατόρια που δεν έχουν αυλές, με άλλα τόσα γιατί το κέτερινγκ βούλιαξε και με τα υπόλοιπα να περιμένουν τους πελάτες αν και ανοίξανε από τις 15 Μαΐου όπως τους είπε ο μέγας υπουργός τουρισμού, που τον Χειμώνα θα κλάψουν μανούλες,  εμείς ζούμε στον κόσμο μιας αισθητικής αναβάθμισης της χώρας που δεν έχει προηγούμενο.

Με προεξάρχουσα την κυρία Γκραμπόφσκι, σύζυγο του κ. πρωθυπουργού έλαμψαν τα φώτα της απέριττης ομορφιάς στο καλλιμάρμαρο και στον Παρθενώνα.

Δεκάδες καλλονές από όλο τον κόσμο. Μανεκέν κύρους και περικαλλούς ωραιότητας παρέλασαν εκθειάζοντας την αρχαία ιστορία μας και φυσικά τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας μας.

Φωτογραφίες με τους «σελέμπριτις» που έφτασαν ντυμένους σαν πολυέλεους μιας χώρας που προσπαθεί να μιμηθεί και ξεπερνά τα όρια του κιτς και μέσα στο φανταστικό κόσμο του νεοπλουτισμού…

Και όμως ούτε η Ακρόπολη έχει ανάγκη από μόδα, ούτε το Μέγαρο Μαξίμου έχει ανάγκη από νέες καρέκλες και ταμπλό. Και φυσικά η μονόπλευρη εικόνα πλασματικής ευφορίας που παρουσιάζουν τα κανάλια αποκρύπτει σκόπιμα την ωμή πραγματικότητα της αγωνίας για την επιβίωση.

Άλλες είναι οι προτεραιότητες της χώρας τις οποίες θέλει να αγνοεί το πρωθυπουργικό ζεύγος.

Αλλά αλίμονο αν τα ΜΜΕ φιλικά προς την κυβέρνηση δείξουν την πραγματικότητα…

Γι αυτό, σε ένα όνειρο ζούμε!