Δύσκολος μήνας και ο Ιούλιος και άρα απαιτείται νέος προγραμματισμός

Η απόφαση του πρωθυπουργού της Αγγλίας Μπόρις Τζόνσον να αναβάλει την προγραμματισμένη για τις 21 Ιουνίου χαλάρωση των μέτρων για ένα ακόμη μήνα σβήνει τις προσδοκίες μας για την άφιξη των Άγγλων τουριστών από τις αρχές του Ιουλίου.

Ήταν μια απόφαση που στηρίχθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων εξ αιτίας της μετάλλαξης του ιού και που αποδεικνύει ότι κάθε πρόβλεψη για την επιστροφή στην κανονικότητα και άρα στις δουλειές μας είναι παρακινδυνευμένη.

Οι προβλέψεις των ειδικών λένε ότι φέτος θα έλθουν στην Κω λιγότεροι Άγγλοι τουρίστες και από πέρυσι!!

Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να οδηγήσει τους επιχειρηματίες μας σε νέες προσεγγίσεις και άλλους προγραμματισμούς που θα έχουν ως στόχο να καλύψουν τα οικονομικά τους πράγματα ακόμα και για τον Χειμώνα.

Σίγουρα ο Χειμώνας για τους περισσότερους θα είναι δύσκολος. Τα χρήματα του Κράτους στερεύουν και ο υπέρμετρος δανεισμός του κάποια στιγμή θα οδηγήσει την Κυβέρνηση στις τσέπες των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων.

Ωραίες είναι οι γκλαμουράτες παρουσιάσεις στο καλλιμάρμαρο και στο Σούνιο. Ωραίες είναι οι εμφανίσεις των κυριών στολισμένων σαν λατέρνες, αλλά υπάρχει και ο κόσμος της εργασίας που υποφέρει. Ο εστιάτορας που περιμένει.