Β΄ ΕΛΜΕ: Θαύμα! Θαύμα! Θα γίνει και τρίτο γυμνάσιο στην Κω

Διαβάσαμε την ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης της Κω και είπαμε ότι τουλάχιστον υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που στέκονται στο ύψος των ευθυνών και της αποστολής τους, αφού εκπροσωπούν εκατοντάδες συναδέλφους τους.

Στο 1ο Γυμνάσιο της Κω γίνεται ο χαμός. 600 παιδιά! Πατείς με πατώ σε! Και φυσικά δεν χρειάζεται φιλοσοφία ότι απαιτείται αποσυμφόρηση αφού η ίδια η απλή λογική το λέει. όχι πια και τα εγχειρίδια των εκπαιδευτικών διαδικασιών.

Και φυσικά αυτό το απλό θέμα που συνδέεται άμεσα με την υποχρέωση της πολιτείας να το επιλύσει, του Δήμου να προγραμματίσει πολεοδομικά και αν δεν το έχει κάνει να εξεύρει οικόπεδο  και της Περιφέρειας να το χρηματοδοτήσει, μετατράπηκε σε μέγα θαύμα της πολιτικής.

“Ήλθε ο Βουλευτής στο χωριό. Βόλτες από κει και από δω. Μοιράζει υποσχέσεις στους αγρότες!” Αυτό στην ουσία καταγγέλλει η ΕΛΜΕ με την ανακοίνωση της. Όλοι οι Βουλευτές με ανακοινώσεις τους θριαμβολογούν για την επιτυχία της ίδρυσης του 3ου Γυμνασίου.

Η υποχρέωση που τελικά μετατράπηκε σε ρουσφέτι. Το απλό και το αυτονόητο που μετατράπηκε σε θαύμα!

Για να καταλήξει τελικά όπως το Λύκειο Ζηπαρίου με την αμαρτωλή ενοικίαση που ακόμα και σήμερα κανένας δεν μιλά ενώ όλοι το ξέρουν.

Για να δικαιολογήσουν την ανύπαρκτη ουσιαστική παρουσία τους οι εκπρόσωποι του λαού.

Για να μην σκεφτούν ότι ο επταετής προγραμματισμός απαιτείται ακριβώς για αυτές τις ανάγκες. Για την πρόβλεψη της αύξησης του πληθυσμού και των αναγκών του. Για τις χωροθετήσεις και τις πολεοδομήσεις κατοικιών, και κοινωφελών κτιρίων, για τις οικονομικές προβλέψεις και δεσμεύσεις πόρων.

Αυτή είναι η Ελλάδα του αιώνα της ταχύτητας και των απίστευτων τεχνολογιών. Η Ελλάδα, το χωριό της πολιτικής μιζέριας.