Μητσοτάκης – Σοφία. Πλανώνται αν νομίζουν ότι ξεχάσαμε το βασιλικό πραξικόπημα

Η βασιλομήτωρ Σοφία της Ισπανίας είναι κόρη την Φρειδερίκης, της επονομαζόμενης την εποχή εκείνη Φρείκης… Είναι γυναίκα του τέως Βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και μέλος της οικογένειας του βασιλικού οίκου των Γλύξμπουργκ με τελευταίο βασιλιά της Ελλάδας τον Κωνσταντίνο, αδελφό της Σοφίας.

Ήλθε λοιπόν στην Ελλάδα η Σοφία και την υποδέχθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος μεταξύ των άλλων καταπληκτικών της είπε ότι την επόμενη φορά θα την πάρει να επισκεφτεί το Τατόι! και θα χαρεί πέρα πολύ να την ξεναγήσει!!!

Το Τατόι που ήταν πρώην βασιλικό κτήμα και το οποίο πληρώσαμε πολύ ακριβά για να το αποκτήσει ο Ελληνικός λαός αφού μας είχαν πάει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια οι έκπτωτοι βασιλιάδες και αφού πήραν μαζί τους δεκάδες φορτηγά γεμάτα την αμύθητη περιουσία του Ελληνικού λαού.

Και φυσικά θα χαρεί να την ξεναγήσει ο κ. Μητσοτάκης αφού οι σχέσεις του πατέρα του με την βασιλική οικογένεια ήταν στενές. Αφού ο τότε αρχιαποστάτης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συνέπραξε με τον Βασιλιά για το βασιλικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1965 εναντίον του λαοπρόβλητου ηγέτη της Ένωσης Κέντρου και πρωθυπουργού, γέρου της Δημοκρατίας, Γεωργίου Παπανδρέου.

Ο λαός έδιωξε τους ξενόφερτους βασιλιάδες. Ήταν ίσως η σημαντικότερη μονιασμένη πολιτική πράξη του λαού από τότε μέχρι σήμερα. Αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την βασιλική καμαρίλα που κυβερνούσε τον τόπο. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά το βασιλικό πραξικόπημα της 15 Ιουλίου με την αποστασία κάποιων επίορκων βουλευτών μεταξύ των οποίων τον πρώτο ρόλο είχε ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού και τον τελευταίο ο δικός μας συγχωρεμένος Σταμάτης Μανούσης που ήταν ο τελευταίος αποστάτης για να συμπληρωθεί η κυβέρνηση με 151 βουλευτές.

Οι φιλοφρονήσεις και οι ξεναγήσεις της Σοφίας για όλους εμάς, για όλους τους Έλληνες είναι ύβρις για όσα επώδυνα πληρώσαμε από εκείνο το βασιλικό πραξικόπημα όταν ο βασιλιάς είπε όχι στον λαοπρόβλητο πρωθυπουργό να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον ανάγκασε σε παραίτηση με επακόλουθο την αποστασία, την χούντα και την τραγωδία της Κύπρου