Νοσοκομείο Κω. Κάτι δεν πάει καλά και οφείλουμε να προειδοποιήσουμε

Τα τελευταία δημοσιεύματα στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο αρχίζουν να μας τρομάζουν. Στην ουσία μας λένε ότι η εύρυθμη λειτουργία του, έστω και με μειωμένο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν είναι η ίδια όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Το ότι η Κυβέρνηση μας εγκατέλειψε είναι γνωστό εσ όλους. Και δεν μιλάμε για το νέο νοσοκομείο, ούτε για τα εγκαταλελειμμένα κέντρα υγείας στην Αντιμάχεια και στο ΙΚΑ.

Αναφερόμαστε στον υφιστάμενο νοσοκομείο από το οποίο φεύγουν και έρχονται γιατροί νευραλγικών ειδικοτήτων λες και αλλάζουμε πουκάμισα.

Αναφερόμαστε για τις ελλείψεις σε μηχανήματα και αντιδραστήρια με αποτέλεσμα να στέλνουμε καθημερινά δεκάδες ανθρώπους στους ιδιώτες.

Αναφερόμαστε ότι ακόμα και η αποκλειστικότητα της προσοχής στο κορονοϊό αποδυνάμωσε την προσοχή μας στα άλλα νοσήματα με ίσως τραγικά αποτελέσματα.

Γνωρίζουμε ότι οδηγούμαστε στην ιδιωτικοποίηση των πάντων. Τα ασημικά μας ξεπουλιούνται. Μειώνονται οι εισαγωγές μαθητών στις σχολές για να τους στείλουν στους πεσκέσι στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Το δεκάωρο στην εργασία έρχεται.

Αλλά όχι και στην υγεία. Καλό θα ήταν το νέο νοσοκομείο. Αλλά ας διεκδικήσουμε πρώτα δυναμικά το δικαίωμα μας στην υγεία και την υποχρέωση της πολιτείας να μας το προσφέρει.