Αναβλήθηκε η Γ.Σ. στα ΕΛΠΕ. Αυτά γίνονται μόνον στα κρυφά

Η αρχή έγινε το 2019 όταν το ΤΑΥΠΕΔ με τα ασημικά του Δημοσίου πούλησε το 49% των μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων στην καταχρεωμένη ΠΕΤΡΟΛΑ του ομίλου Λάτση με δάνεια και εγγύηση τον δανεισμό!

Τότε έγινε το πρώτο βήμα της εκποίησης της κερδοφόρας και τεράστιας σε μέγεθος ενεργειακής εταιρείας του Δημοσίου. 

Χθες στις 20 Μαΐου θα γίνονταν το δεύτερο και τελειωτικό κτύπημα παράδοσης της εταιρείας στον όμιλο Λάτση και μάλιστα χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ!

Στις 20 Μαΐου στην Γενική συνέλευση των μετόχων προτείνονταν η αλλαγή του άρθρου 20 του καταστατικού των ΕΛΠΕ με την οποία το 11μελές πλέον συμβούλιο εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση των μετόχων, ενώ μέχρι σήμερα από τα 13 μέλη τα 7 είχε το Δημόσιο και 2 ήταν εκπρόσωποι τω ν εργαζομένων!

Και επειδή στην Γενική Συνέλευση οι μέτοχοι είναι το 49% του ομίλου Λάτση και το 17% άλλοι ιδιώτες, αντιλαμβανόμαστε ότι τελικώς την διοίκηση θα την πάρει ο όμιλος Λάτση!

Οι 3.500 εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ αντιδρούν. Αντιδρά και η αντιπολίτευση. Και η Γ.Σ. αναβλήθηκε για ευνόητους λόγους, γιατί τους πήραν χαμπάρι!

Λες και θα σταματήσουν την φόρα για τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα, τις απευθείας αναθέσεις και τις αντιδραστικές ρυθμίσεις! Απλά θα ψάξουν μια καλύτερη ευκαιρία. Μια νύκτα για νομοθετικές ρυθμίσεις…

Τα ΕΛΠΕ δεν είναι μια οποιαδήποτε ανώνυμη εταιρεία, έχουν απόλυτα στρατηγικό χαρακτήρα που αφορά τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας, την τροφοδοσία των ενόπλων δυνάμεων και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων και γι’ αυτό είχε συμφωνηθεί μεταξύ των μετόχων, από το 2003, το δημόσιο να ορίζει εκείνο την διοίκηση.